Völvans spådom (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2018-10-27
Upplaga
1
Förlag
Monkaland bokförlag
ISBN
9789198312539
Völvans spådom (häftad)

Völvans spådom

Häftad Svenska, 2018-10-27
154
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Vikingatiden lider mot sitt slut. Olof är drottens son och trolovad med den halländske jarlens dotter. Men Olof älskar Saga, som är barnbarn till den gamla völvan Frejdis. En omöjlig kärlek. Völvornas och de gamla gudarnas tid är snart förbi, men människornas tro till den nye guden är svag. Halmstads drott har byggt den första träkyrkan, men byborna går i lönndom till völvan för hjälp och råd. Nu kräver den danske kungen att völvorna förnekar sina gamla gudar, men när Halmstad hotas tar drotten åter de gamla gudarna till hjälp.
År 1062 står ett stort slag utanför Nissans mynning. Den norske kungen Harald Hårdråde har länge härjat utmed den halländska kusten. Den danske kungen Sven Estridsen befäster sin makt och kristendomen genom sockenindelning av sitt rike. I Laholmsbukten blir det en våldsam sammandrabbning.
Völvans spådom utspelar sig i brytningstiden mellan det gamla och det nya. En historisk roman om maktstrider och en omöjlig kärlek i skuggan av völvornas sista tid.
Av författaren till den spännande historiska serien om Solbarnet.

Röster om Solbarnet:
Solbarnet är spännande läsning, med ett språk som flyter lätt och passar bra in i den valda tidsåldern. För ungdomar med historieintresse och fascination för det övernaturliga passar denna bok perfekt. Anna Wilner, BTJ.
Med ett målande språk, som genast sätter igång bildskapandet i huvudet, berättar Monika Häägg med spänning om den föräldralösa flickan Fry. En ungdomsroman som kan läsas av en betydligt bredare läsekrets Ellen Eklind, Gävle Arbetarblad.
Visa hela texten

Bloggat om Völvans spådom