Låt mig få städa klart (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
193
Utgivningsdatum
2016-11-23
Upplaga
2
Förlag
Hjalmarson & Högberg Bokförlag
Dimensioner
210 x 130 x 10 mm
Vikt
249 g
SAB
Ocgde-c:k
ISBN
9789198313499
Låt mig få städa klart (storpocket)

Låt mig få städa klart

(12 röster)  |  Läs 3 recensioner
Storpocket,  Svenska, 2016-11-23
99
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Alltsedan 1970-talet har Kjell Albin Abrahamson rapporterat från och om det kommunistiska Östeuropa och det postkommunistiska Central- och Östeuropa. Nu vänder den folkkäre utrikeskorrespondenten för första gången på perspektivet och granskar Vänsterpartiets och kommunismens roll i Sverige.

Jag förfasas över hur lättvindigt vänstern tar på kommunismens brott. Den överslätande inställningen till den bolsjevikiska terrorn är obegriplig, liksom att det fortfarande finns de som kallar sig kommunister.

I vårt land finns ett stort intresse för nazism men inte för kommunism. Att värna om nazismens offer men inte om kommunismens är halvtidshumanism. Ett barn som dog av hunger och kyla i Gulag är inte mindre värt än barnet som eldades upp i Auschwitz ugnar. Förhörsmetoderna och tortyrinstrumenten i nazistiska fängelser skiljer sig inte från de kommunistiska.

Kjell Albin Abrahamson, ett saltkorn i den svenska sirapslimpan är känd för sin vägran att simma med strömmen. Hans röst väger tungt i debatten. Av Sveriges viktigaste opinionsbildare rankades han 2012 på plats 66. För kommunister vore 666 ett lämpligare tal.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Låt mig få städa klart
 2. +
 3. En kvinnas själ

De som köpt den här boken har ofta också köpt En kvinnas själ av Isabel Allende (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Låt mig få städa klart. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Obekväma fakta ska inte sopas under mattan.
  Jaromir Simsa, 17 december 2019

  Bra att någon vågar analysera kommunismens realiteter. Många försvarar fortfarande kommunismen. Men är det ok att vara stolt över stödet till kommunistiska regimer vilka har dödat fyra gånger fler människor än ALLA krig under 1900-talet? Ta reda på fakta innan du försvarar kommunismen.

 2. Läsning som berikar
  Bengt Inghammar, 22 november 2017

  Bra bok . Man hör Kjell Albins röst i raderna. Dagens skolungdomar bör få läsa den för att få rätt perspektiv på våra vänsterpartister

 3. En mycket viktig bok
  James, 4 november 2017

  Det är en välskriven, inte för tjock bok. Bör läsas av varenda journalist, lärare, politiker och röstberättigad människa i landet.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Kjell Albin Abrahamson