Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Deus Imperialis (del 1)
Antal sidor
499
Utgivningsdatum
2017-12-15
Upplaga
1
Förlag
Ragnarök Förlag
Dimensioner
185 x 110 x 30 mm
Vikt
465 g
ISBN
9789198316353
In Nomine Patris (pocket)

In Nomine Patris

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2017-12-15
109
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
MÅNGA STOD SOM förstenade i timmar för att beskåda det mirakel som var Nostra Mater. Mannen på utsprånget var inte en av dem. Framför honom väntade den svarta metallådan. En halv meter lång, en hand djup och en hand hög. Ett labarum i guld prydde locket. Han la händerna på lådan och slöt ögonen. Vinden ryckte i hans mörka klädsel. Innanför glaset som skiljde utsprånget från takvåningen på Lux Imperialis högkvarter rörde sig några personer. Ingen tog notis om mannen i svart och han tog ingen notis om dem. När han öppnade ögonen hade lådan delat sig längs mitten och glidit isär.
Vapnet var svart och glansigt. Han tog upp det, vägde det i handen och kontrollerade funktionen. Lådan upplöstes i sina beståndsdelar och förvandlades till ett fint stoft som spreds ut med Lutetias morgonbris. Av Imperiets två miljarder invånare fanns det åtta personer som kände till vad som utspelat sig en tidig vår i Herrens år 1977. Han lyfte huvudet för att studera solens passage längs med Nostra Mater, reste sig och kastade sig ut över kanten.

Det romerska Imperiet är pressat. I öster pågår ett skyttegravskrig mot det krigsivrande persiska riket, i norr prövar fanatiska barbarer försvarslinjerna varje dag, och djupt i Iberias radioaktiva öken är något i rörelse. I en värld där tron på Gud kan förflytta berg kämpar alla för överlevnad och fienden är inte alltid den man tror.

In Nomine Patris är den första delen av duologin Deus Imperialis.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. In Nomine Patris
 2. +
 3. Skärvor av en brusten värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skärvor av en brusten värld av Mattias Kuldkepp (storpocket).

Köp båda 2 för 211 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av In Nomine Patris. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Uppslukande och smart action-thriller
  Jon Nylander, 1 augusti 2018

  Wassvik skriver otroligt bra actionscener, och han är inte snål med dem. Det mest anmärkningsvärda är att han dessutom lyckats skapa en tilltalande och uppslukande alternativ värld, i vilken han låter rikt utsmyckade och komplexa karaktärer ta plats.

  I Wassviks alternativa nutid har det romerska imperiet aldrig fallit. Det spänner geografiskt över sina historiskt största landamärer, är katolskt kristet, och är i teknisk bemärkelse minst lika avancerat som vårt nutida västerland.
  ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner