Grunderna i programmering (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
225
Utgivningsdatum
2019-08-07
Upplaga
2
Förlag
CyberInfo Sverige
Dimensioner
210 x 147 x 16 mm
Vikt
340 g
SAB
Pubb
ISBN
9789198330052
Grunderna i programmering (häftad)

Grunderna i programmering

Häftad,  Svenska, 2019-08-07
210
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Grunderna i programmering Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Grunderna i programmering lär ut de grunder du behöver för att komma igång med programmering i Python och Scratch. Boken börjar med en kort genomgång av Scratch, och visar med några exempel på hur Scratch kan vara användbart för att förstå grundläggande koncept i programmering. I denna introduktion får vi också se hur Pythonkod och Scratchkod faktiskt liknar varandra.

Därefter går vi vidare med att utforska Python, vilket också är huvudinnehållet i boken. Men innan vi kastar oss in i programmeringens värld får vi en genomgång av hur datorn är uppbyggd, och var i datorn saker som kod, variabler, program med mera sparas. Vi får också se hur allting i datorn hänger samman. När vi väl har denna förståelse är det dags för programmeringen. Vi börjar med datatyper och går sedan vidare med if-satser, loopar, standardbiblioteket och allt som vi behöver kunna för att börja programmera. Allting avslutas med ett större projekt.

Boken var från början tänkt som studiematerial till kurser i programmering men går utmärkt att använda på egen hand för självstudier. Bokens grundtanke är att lära ut programmering som helhet även om Python används i bokens huvuddel.

Denna utgåvan har uppdaterats för Scratch 3.0 och Python 3.8. En lång rad andra uppdateringar och förbättringar har också gjorts.

Jack-Benny Persson har många års erfarenhet av främst Linuxsystem men också av programmering och skripting i olika former. Intresset för datorer började redan i början av 90-talet och har sedan dess bara fortsatt. På gymnasiet läste han el & elektronik och har senast studerat till Linux Systemspecialist vid EC-Utbildning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grunderna i programmering
  2. +
  3. AI för nybörjare : Allt du behöver för att komma i gång med artificiell intelligens

De som köpt den här boken har ofta också köpt AI för nybörjare : Allt du behöver för att komm... av Johan Falk (häftad).

Köp båda 2 för 329 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jack-Benny Persson