Ruter Dam 30 år (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2017-10-16
Upplaga
1
Förlag
Förlaget Näringslivshistoria
Medarbetare
Hellman, Bea (form)
Dimensioner
257 x 182 x 25 mm
Vikt
898 g
SAB
Ohja
ISBN
9789198340990
Ruter Dam 30 år (inbunden)

Ruter Dam 30 år

Inbunden Svenska, 2017-10-16
283
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast imorgon 19 december kl. 22:30 för leverans innan julafton
"1987 grundade vi det kvinnliga chefsutvecklings- och mentorprogrammet Ruter Dam. Idag, 30 år senare, är jag glad och stolt över våra över 1 200 deltagares fantastiska framgångar. Väldigt många har avancerat till toppnivåer I näringslivet - som har fått ännu fler kvinnor att välja mellan för de högsta chefsjobben." Gunilla, vd och grundare av Ruter Dam

I 30 år har Ruter Dam arbetat för att få fler kvinnliga ledare på hög nivå i storföretag. Fler än 1 200 kvinnor på höga poster i näringslivet gått Ruter Dams ettåriga utbildning och blivit del av Ruter Dams växande affärsnätverk. De har fått verktyg för att ta sig till ännu högre poster - och näringslivet har fått ännu fler kvinnor att välja mellan för de högsta chefsjobben.

I den här jubileumsboken möter du "ruter damare" från 1987 till idag. Du möter även de företagsledare som stött deras utveckling. Det blir en sammanfattning av hur arbetslivet förändrats under tre decennier, berättat av kvinnorna och företagsledarna som varit med. Allt som avstamp inför det förändringsarbete som Ruter Dam ser återstår att göra.

Bland de "ruter damare" som intervjuas i boken finns Annika Falkengren, Magdalena Gerger, Gunilla Asker, Anki Ahrnell, Margareta Ozolins, Ödgärd Andersson, Petra Axdorff och Charlotte Ljunggren. Bland de företagsledare som berättar om sitt arbete som mentorer i Ruter Dam finns Marcus Wallenberg, Jacob Wallenberg, Carl-Henric Svanberg, Michael Treschow, Leif Östling, Jan-Olof Jacke, Alrik Danielson och Georgi Ganev.

Boken, som tagits fram av Förlaget Näringslivshistoria, innehåller helt nyskrivna texter av Karin Thunberg, Hanna Dunér, Lotta Byqvist, Sofie Lundmark, Anders Sjöman och Gunilla Arhén själv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ruter Dam 30 år
 2. +
 3. Bang for the buck : kommunikation som skapar resultat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bang for the buck : kommunikation som skapar re... av Erik Modig (häftad).

Köp båda 2 för 523 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • En dag ska jag berätta om mamma

  Karin Thunberg

  Varje familj bär på en hemlighet. Något vi gömmer undan, inte får tala om. Just därför får det så stor makt över våra liv, långt efter att vi minns vad som egentligen hände. En kvinna reser tillbaka till sin barndomsö. Skammen möter hennes redan v...

 • Mellan köksfönstret och evigheten

  Karin Thunberg

  "Efter femtio år på denna jord börjar jag ana att människor behöver tre ben för att kunna stå stadigt. Två är för lite. Så svindlande lätt och utan förvarning kan vi bryta det ena, svisch, så står vi där utan förmåga att ta oss framåt en endaste t...

Bloggat om Ruter Dam 30 år