Ett brokigt band om renens horn (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2017-06-09
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Wan Zhi
Översättare
Anna Gustafsson Chen
Originaltitel
Xunlu jiao shang de caidai
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
276 g
SAB
Hce
ISBN
9789198347708

Ett brokigt band om renens horn

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-06-09
169
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Snön täckte allt, så långt hon kunde se, bort till den oåtkomliga horisonten. Den hade tagit med sig all levande ande, och den kritvita oändligheten låg stum och död framför henne - en grym värld utan liv, utan ljud, utan mänsklig värme.

Mors och fars fotspår och den djupa stigen som de fyrtio renarna hade trampat upp - allt hade försvunnit över natten och dolts under ett täcke djup snö.

Dasja är en ung evenkisk flicka som lever med sina föräldrar och syskon i området på gränsen mellan Kina och Ryssland. När föräldrarna lämnar henne ensam i vistet under några veckor träffar hon Pasjenka, en ung man som hon först misstar för ett spöke. Deras möte blir början på en vacker kärlekshistoria, men de har många svårigheter att övervinna innan de kan få varandra.

En historia om kärlek, död och traditionell renskötarkultur under början av 1900-talet, skriven av dottern till evenkernas sista kvinnliga shaman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett brokigt band om renens horn
  2. +
  3. Lägret

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lägret av Xiaowen Ren (häftad).

Köp båda 2 för 285 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett brokigt band om renens horn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Världen är liten
    tomjep, 27 juni 2017

    Renskötande evenker i inre mongoliet (Kina) och traditionell kultur som blir universell. Motiv som påminner om andra stora mästerverk: en kärlekshistoria som hämtad från Shakespeare, en resa som kunde varit skriven av Homeros. Men det stora intrycket är det nästan religiöst naturnära livet som evenkerna levde i början av 1900-talet. Efterordets brutala krock med den japanska ockupationenav Kina skapar kontraster och band till nutiden.

Visa alla 1 recensioner