Där mörker möter ljus - en resa i kvinnohistoria (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2016-11-18
Upplaga
1
Förlag
Sofiainstitutet
Dimensioner
228 x 178 x 33 mm
Vikt
835 g
ISBN
9789198364101
Där mörker möter ljus - en resa i kvinnohistoria (inbunden)

Där mörker möter ljus - en resa i kvinnohistoria

(9 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-11-18

Slutsåld

"Författaren Agneta Nyholm Winqvist har genom egen forskning och med ett starkt personligt engagemang kastat nytt ljus över vår kvinnohistoria och på ett spännande sätt lyckats vända det mot nutida lärorika fenomen. Den här boken borde alla läsa..." Elisabeth Strömqvist socialdemokratiska kvinnor Västernorrland

Åren 1674-1675 sker Nordens största historiska rättskandal. En massavrättning av ca 120-130 kvinnor under det som kallas trolldomsprocessen. I den här boken får du följa med till Härnösand som är epicentret för den här historien. Du får veta vad som skedde innan det bröt ut och vad som fanns på de här platserna i Ångermanland hundratals år tillbaka i tiden . Du kommer att få stifta bekantskap med Gudinnan Freja och Jungfru Maria vilka spelar viktiga nyckelroller i den här tragiska delen av vår kvinnohistoria. Boken vänder sedan till nutid och belyser de skador som män och kvinnor fortfarande bär från den här tiden och hur de kan läkas.

Agneta Nyholm Winqvist har i över 25 år arbetat med kvinnor och driver idag ledarskaps utbildningar för kvinnor. Hon har tidigare skrivit sju böcker om hur man skapar balans och harmoni med hjälp av Feng shui, Wabi sabi och hennes egen filosofi Graceful Living som har sålt i över 250 000 exemplar

"Det här är i särklass den bästa bok jag någonsin läst om kvinnohistoria ..."
Monika Szabo, litteraturlektör

"Det här är ett storverk"
Sture Norberg, Riksarkivet

"Jag har lärt mig så mycket av den här boken"
Bernt Ove Viklund, arkeolog
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Där mörker möter ljus - en resa i kvinnohistoria. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok alla bör läsa
  Karin , 7 maj 2021

  En riktigt bra och gripande bok om en mörk tid i vår historia som vi inte får glömma utan lära oss av.

 2. En historisk dokumentation.
  Kent Gunnarsson, 11 februari 2020

  En bra, djuplodande kvinnohistoria dokumentation om utrotningen avkvinnor, och andra som inte följde dåtidens ideal som samhället och kyrkan satte upp.
  En bok som berör, ger hopp om en framtida värld där likvärdighet kan råda.

 3. Inte helt korrekt.
  Elisabeth Ekström, 20 augusti 2017

  En mycket intressant och givande läsning . Det man kan reflektera över är att den som forskningsbidrag eller källmaterial inte är korrekt , men som roman och som ett inlägg i den historiska diskursen är den mycket bra. Den kan även inspirera kommande historiker.

 4. Rekomenderas varmt!!! Alla bör läsa
  Cecilia F, 14 januari 2017

  En bok om ett tungt och fruktansvärt ämne. Om häxprocessen vi bör minnas. Påminnas om hur vi lever idag, mot våra medmänniskor och oss själva... boken passar ungdomar och även vuxna som läst mycket historia osv. Den är lättläst och uppdelade i bra kapitel där man får följa olika kvinnor, män och platser i Härnösand! Agneta har fått med så många fantastiska detaljer som gör boken så levande! En bok jag kommer läsa om. En bok som borde finnas på varje bibliotek och skola!!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Agneta Nyholm Winqvist

 • Graceful living : konsten att leva varsamt och innerligt

  Agneta Nyholm Winqvist

  Vi vet att ingenting i livet kan tas för givet. Graceful Living är en ideologi som med hjälp av andliga och vetenskapliga idéer skapar ett medvetet, varsamt och njutbart liv. I boken får du vägledning för att komma igång och nå det verkligt välgör...