Sveriges roll i det nya Europa : 17 skäl till Svexit och internationell nystart (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2018-02-19
Upplaga
1
Förlag
Realia Förlag
Dimensioner
226 x 145 x 17 mm
Vikt
338 g
ISBN
9789198371338
Sveriges roll i det nya Europa : 17 skäl till Svexit och internationell nystart (inbunden)

Sveriges roll i det nya Europa : 17 skäl till Svexit och internationell nystart

Inbunden Svenska, 2018-02-19
169
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det har snart gått ett kvartssekel sedan Sveriges befolkning röstade ja till EU-medlemskap. Då lät allt så bra men nu är det bedövande tydligt att det inte blivit som det var tänkt. Mark Brolin, som själv röstade ja, menar att vi alla egentligen borde ha förstått bättre. Varför? För att det är ett klassiskt misstag att tillåta så mycket politisk makt på ett ställe som samlats i EU-institutionerna. Hög maktkoncentration har alltid utmynnat i överexpansion, ohälsosamt starka tolkningsföreträden, bubbelmentalitet, ett avgrundsdjup mellan "vision" och praktisk verklighet samt patriarkaliskt huvudklappande när det "oinformerade" folket grumsar.

I denna bok förklarar Mark Brolin varför han menar att EU, de goda ursprungsintentionerna till trots, i praktiken inte längre kan erbjuda mer än fortsatt politisk och ekonomisk turbulens. Han beskriver också varför han menar att nedbantningsreform inte är praktiskt realiserbar. Därutöver beskriver han varför det i samband med Storbritanniens utträde existerar ett gyllene tillfälle att starta på ny kula; genom ett också svenskt EU-utträde följt av internationell omstart. Helst i intimt samarbete med Nordens övriga länder. Fler länder skulle förmodligen snabbt följa efter. På krumbuktartade vägar skulle därmed Europa, äntligen, få just ett sådant genuint tillväxt- och fredsbefrämjande frihandelssamarbete - utan en gigantisk politisk överbyggnad - som flertalet européer en gång röstade på. "Omöjligt" säger somliga men det var det många som sa, helt nyligen, även gällande ett brittiskt EU-utträde.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sveriges roll i det nya Europa : 17 skäl till Svexit och internationell nystart
  2. +
  3. Svenska konservativa profiler

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska konservativa profiler av Simon O Pettersson (inbunden).

Köp båda 2 för 420 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mark Brolin

  • Sverige ut ur EU

    Jan-Erik Gustafsson, Hans Ebbing, Mark Brolin, Jan R Steinholt, Rickard B Turesson

    Oktoberförlaget har beslutat att ge ut denna antologi inför EU-valet 2019. Men vi hoppas att boken även efter valet kan bidra till att utveckla motståndet mot EU genom bokcirklar och diskussioner. Vi vill med denna antologi bidra till att Sverige ...