Morfar och humlorna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Morfar och Mormors gård (del 1)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
23
Utgivningsdatum
2017-03-24
Upplaga
1
Förlag
Kiron
Illustratör/Fotograf
Karoline Antoniusson
Dimensioner
225 x 175 x 70 mm
Vikt
209 g
SAB
Hcf
ISBN
9789198379808
Morfar och humlorna (inbunden)

Morfar och humlorna

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-03-24

Slutsåld

Morfar och Mormor bor på en liten gård ute på landet. På gården finns tjugo höns, en ko som heter Rosa, katten Linus, tio får och hunden Molly. I denna lantliga miljö får vi lära känna morfar och mormor som med sin godhjärtade inställning hjälper både stora och små.
Berättelsen är inspirerad av verkliga händelser från den gård i Östergötland där författaren växte upp. Alla berättelser har till stora delar hänt i verkligheten och det är författarens föräldrar som är Morfar och Mormor i sagorna.
Boken är illustrerad med humor och värme av Karoline Antoniusson. Karoline tillbringade stor del av sin barndom hos sin morfar och mormor och var det självklara valet av illustratör.
"En charmig bok som passar både stora och små. Leendet sitter som klistrat efter att ha läst boken. Älskade historien, språket och den godhjärtade gamle mannen." Författare Kim M. Kimselius
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Morfar och humlorna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Årets Barnbok!
  Åsa Persson, 13 augusti 2017

  Jag fastnade direkt i boken när jag öppnade den. En så underbar bok, tänkte jag och började läsa. Det är en väldigt charmig historia som berättas och jag kan inte låta bli att tänka på min förläggare på Grim förlag, Annika, som älskar humlor. Undrar om inte hon skulle älska den här boken. Bara för att.

  Det tillhör inte vanligheten att jag läser barnböcker men den här tyckte jag om. Först tyckte jag att det var för mycket text men när jag väl läste upptäckte jag att så inte var fall... Läs hela recensionen

 2. En underbar bok
  Pia, 6 augusti 2017

  En underbar och rolig bok om hur morfar räddar humlor och ramlar i vattnet. Rolig att läsa och fina bilder till texten. Kul att läsa om och om igen, för vuxna också.

 3. En bok jag vill läsa för mina framtida barn
  Irma, 3 augusti 2017

  En underbar bok med en mysig, originell historia och fina bilder. Jag läste boken för den lilla grannflickan, och hon pratade om djuren, mormor och morfar, och pekade på bilderna. Varje gång jag hade läst klart en sida vill hon höra mer.
  Jag njöt också av att läsa boken, och önskar att den hade varit skriven redan när jag var liten.
  Jag ska jag vara rädd om mitt exemplar av boken så att mina framtida barn kan läsa den, och även deras barn.

 4. Recension
  Karin Sallander , 3 augusti 2017

  Boken handlar om mormor och morfar som bor på sin lilla gård, tillsammans med sina olika djur. Med ett leende på läpparna läser jag om morfars äventyr med att hjälpa humlorna att klara sig undan vattnet. En härlig bok med Sven Nordqvist -känsla och mycket vackra bilder. Ser fram emot att läsa mer av Gunnel.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Gunnel Antoniusson

 • Morden på Färgargården

  Kim M Kimselius, Titti Nilsson, Gunnel Antoniusson, Ulrika Amador, Monica Carlson

  Den här boken är unik. Här finns samlade noveller av de skrivkursdeltagare som bott på Färgargården. Gården som byggdes på 1700-talet, där det bakom varje buske, och under varje sten, finns bevis på en otrolig historia. Det gamla huset har varit t...