Outside is free, ett mat-och cykeläventyr med Velochef (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2018-06-01
Upplaga
1
Förlag
Gawell Förlag
Originaltitel
Outside is free, ett mat- och cykeläventyr med Velochef
Medarbetare
Pålsson, Ann (red.) / Ristilä, Kai (form) / Engström, Patrik (foto)
Dimensioner
250 x 160 x 20 mm
Vikt
380 g
SAB
Qcab,Rbfa
ISBN
9789198383850
Outside is free, ett mat-och cykeläventyr med Velochef (kartonnage)

Outside is free, ett mat-och cykeläventyr med Velochef

(3 röster)
Kartonnage,  Svenska, 2018-06-01
272
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Cykling och mat passar utmärkt ihop, något som Henrik Orre har visat i sina tidigare böcker. Den här gången var det inte snabbhet och prestation som har eftersträvats utan en naturupplevelse på en så kallad gravelbike, en cykel byggd för att klara besvärliga och ibland svårframkomliga grusvägar. Efter fem intensiva och framgångsrika år med att laga mat åt några av världens mest framgångsrika cyklister i Team Sky så har Henrik valt att gå tillbaka till sina rötter och återvända till sin barndoms stigar. Henrik bjöd med sig några vänner på ett mat och cykeläventyr i Eresfjord i Norge. Henrik och co. tog sig fram på grusiga landsvägar, längs branta bergssidor och i djupa dalgångar, i ett landskap vackert som en saga. I packningen fanns ett friluftskök, en kastrull, en stekpanna och några enkla kökredskap. Tanken var att även maten skulle gå tillbaka det det enkla. Utmaningen var att se om det med enkla förberedelser gick att laga god och enkel mat över öppen eld eller på ett friluftskök. Att hitta goda och enkla alternativ till att hälla kokande vatten över frystorkat kött eller grönsaker. Att dela en måltid utomhus efter en lång tur på cykeln är en fantastisk belöning. Doften och sprakandet från en brasa skapar förväntningar och på något sätt smakar maten bättre utomhus och när man är bland vänner. Resultatet är 50 recept indelade i ¤ för cykeln ¤ och ¤för basecamp ¤, rätter som är tänkta att kunna tillagas och ätas vid ett cykelstopp likväl som när man slår läger med mer utrustning och fler tillbehör. Genom enkla recept och få tillbehör bjuder Henrik in oss till att våga pröva att laga mat utomhus. Den modiga uppmuntras till och med att både poppa pop-corn och röka en hel lax. Icke att förglömma innehåller boken också recept på kaffe, alla cyklisters bästa bränsle, med och utan spets. Och så lite handfasta överlevnadstips för en lyckad äventyrscykling. All mat går såklart även utmärkt att tillaga hemma. Boken kommer förpackad i en specialdesignad ziplock påse som skydd för boken om man tar med den i ryggsäcken och en spork, (multibestick).
Om Henrik Orre: Henrik var under fem år kock hos det berömda cykelteamet Team Sky. Innan dess var han med i det norska kocklandslaget. Han har arbetat på ett flertal prestigefyllda restauranger och är även författare till Velochef, mat för träning och tävling samt Velochef i Europa- 80 lokala recept och 17 episka cykelturer. Bilderna är tagna av Patrik Engström, sedan barnsben själv cyklist och specialiserad på att fotografera, miljö, mat och mäniskor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Outside is free, ett mat-och cykeläventyr med Velochef
 2. +
 3. My Persons favoritrecept & små berättelser därtill

De som köpt den här boken har ofta också köpt My Persons favoritrecept & små berättelser därtill av Eva Laitinen Haglund (inbunden).

Köp båda 2 för 464 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henrik Orre

 • Cook & Gravel

  Henrik Orre

  Outdoor kochen beim Bikepacking und Graveln: Schmackhafte Rezepte für Lagerfeuer und Campingkocher Ob beim Overnighter oder auf längeren Radreisen: Zum perfekten Abenteuer wird die Tour mit dem Gravelbike, wenn man sich nach dem Radfahren draußen ...

 • Velochef in Europe

  Henrik Orre, Henrik Alpers

  Traveling with photographer Patrik Engström and journalist Henrik Alpers, Henrik discovers the roads, the residents, the scenery and of course of the iconic cycle destinations Mallorca, Nice, Girona and Lombardy. Professional cyclists and cycling ...