Utreder socialtjänsten för barnets bästa? Bedöm själv en anonymiserad utredning. (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2017-11-01
Upplaga
1
Förlag
Philipson Biz
Originaltitel
Utreder socialtjänsten för barnets bästa? Bedöm själv en anonymiserad utredning.
Dimensioner
298 x 211 x 10 mm
Vikt
659 g
ISBN
9789198395921
Utreder socialtjänsten för barnets bästa? Bedöm själv en anonymiserad utredning. (kartonnage)

Utreder socialtjänsten för barnets bästa? Bedöm själv en anonymiserad utredning.

(6 röster)  |  Läs 4 recensioner
Kartonnage Svenska, 2017-11-01
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Media har avslöjat hur barn kan skiljas från en eller båda sina föräldrar utan orsak i vårdnadstvister och vid tvångsomhändertaganden. Varför? För att socialtjänsten inte gör rättssäkra utredningar. Istället är de osakliga och partiska.

Media har även avslöjat att barn som borde tvångsomhändertas inte tvångsomhändertas. Trots att barnen är utsatta för vanvård, våld och sexuella övergrep.
Varför? För att socialtjänsten inte gör rättssäkra utredningar.

Många föräldrar protesterar över att socialtjänstens inte gör rättssäkra utredningar - istället är de osakliga och partiska.

Men socialtjänsten hävdar att deras utredningar är korrekta.

Vad är sant?

Nu kan du själv avgöra om socialtjänstens utredningar är rättssäkra, om de är inriktade på att stödja människor och på att ta hänsyn till barnets bästa. För det kräver våra lagar och det tror många att socialtjänsten följer i sina utredningar.

Nu kan du själv avgöra om det stämmer för i den här boken har vi anonymiserat en barnutredning som är representativ för de 24 utredningar vi granskat och i överensstämmelse med de över 400 utredningarna som experter granskat.

En fördel är att boken pedagogiskt visar och förklarar hur vetenskaplig utredningsmetodik är nödvändig för utredningars rättssäkerhet, saklighet och opartiskhet. Det är annars svårt att förstå.

Detta gör vi utifrån "Barnets bästa-kollen", en särskilt framtagen granskningsmetod för socialtjänstens barnutredningar som är baserad på vetenskapen inom området.

Dessutom lär du dig att själv avgöra om ett barns utredning är rättssäker eller inte med "Barnets bästa-kollen".

Boken och Barnets bästa-kollen är en utmärkt gör-det-själv metod för alla berörda föräldrar, mor- och farföräldrar. Den är även viktig för alla kommunpolitiker som enligt lag har det yttersta ansvaret för sin kommuns socialtjänst. Förträfflig för advokater och domare i vårdnadstvister och mål om barnomhändertagande. Utomordentlig för ansvariga rikspolitiker, tjänstemän på Inspektionen för vård och omsorg (IVO) och socialstyrelsen. Boken är också värdefull kurslitteratur på socionomutbildningar samt ett hjälpmedel för journalister och för alla som vill få en snabb inblick i vad som krävs för att en socialtjänsts barnutredning ska uppfylla ett minimum av rättssäkerhet, saklighet och opartiskhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Utreder socialtjänsten för barnets bästa? Bedöm själv en anonymiserad utredning.
 2. +
 3. För barnets bästa? SOU 2017:111. Utredningen om tvångsåtgärder mot barn i psykiatrisk tvångsvård : Betänkande från Nationell samordnare för utveckling och samordning av insatser inom området psykisk h

De som köpt den här boken har ofta också köpt För barnets bästa? SOU 2017:111. Utredningen om... av Socialdepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 450 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Utreder socialtjänsten för barnets bästa? Bedöm själv en anonymiserad utredning.. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En god hjälp till att vinna över Socialtjänsten

  Socialtjänsten har en otroligt stark ställning i Förvaltnings och Kammarrätten och vinner vanligtvis 80-90% av målen vilket betyder att det krävs mycket mer än bara sanningen för att slå hål på denna snedvridna obalans i rättssystemet

  Den här boken var en mycket bra resurs för mig när jag efter ett massivt arbete lyckades besegra Socialtjänsten och upphäva LVU i Kammarrätten.

  Jag kan verkligen rekommenderar denna bok till alla som är i situationen att motbevisa och bryta ner... Läs hela recensionen

 2. Rättssäkra utredningar under lupp!
  Rune Segerblad, 8 februari 2018

  Boken sätter fingret på hur tjänstemän inom Socialtjänsten förlorar sin opartiskhet i utredning om vårdnad. En skrämmande läsning om hur subjektivitet påverkar beslut i vårdnads- och omsorgsärenden. En tydlig debatt behövs för att kommunpolitiken ska sätta frågan om opartiskhet på sin agenda.
  Rune Segerblad

 3. Bästa självhjälpsboken jag läst
  Eva Bergman, 26 december 2017

  Denna bok ger utsatta familjer en möjlighet att sätta fingret på vad som gått fel i deras utredningar som gjorts av socialtjänsten. Den är också en viktig utbildningsmöjlighet för alla som kommer i kontakt med socialtjänstens utredningar i sitt yrke. Advokater, psykologer, nämndemän, politiker i socialnämnd mfl. Inte minst är det utmärkt om socionomer som gör utredningar tar del av denna för att förstå var det går fel i de flesta utredningar. Fungerar utmärkt att använda som studiecirkel mat... Läs hela recensionen

 4. Infotmationsrik
  Kent Sven-Erik Mbabazi Tell, 27 november 2017

  Mycket bra innehåll gav mig mycket information som jag inte visste om. Bra att känna till vid mina möten med socialen. Lättläst och skriven på ett fängslande sätt.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Erik Philipson

Bloggat om Utreder socialtjänsten för barnets bästa?...