Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2020-10-19
Förlag
Egia förlag
Dimensioner
215 x 157 x 17 mm
Vikt
493 g
SAB
Vlac
ISBN
9789198403862
Perfekt på ytan defekt inuti : hantera vardag och familjeliv med en narcissist (häftad)

Perfekt på ytan defekt inuti : hantera vardag och familjeliv med en narcissist

(9 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2020-10-19
230
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Relationer med narcissister är komplexa och kan kännas omöjliga att förstå sig på. Bekräftelse och värme växlas med kritik och kyla. En narcissist säger en sak men gör en annan och det som gällde igår gäller inte nödvändigtvis idag. Det är förvirrande, och i relationen tassar man ständigt på tå för att inte väcka den lättkränkta personens vrede. Narcissisten förmår inte sätta någon annan än sig själv i främsta rummet, inte ens sina egna barn. Det här får inte bara familjelivet att halta, det sänker självkänslan hos dig som partner och skadar barnen.

Om du misstänker att din partner eller personen du har barn tillsammans med är narcissist har du förmodligen många frågor. Hur vet man egentligen om någon är narcissist? Går det att leva med någon som anser sig vara felfri? Hur kommunicerar man för att nå fram till någon som bara har sig själv och sitt eget bästa framför ögonen? Hur avväpnar man en person som ständigt vrider och vänder på sanningen, kränker och manipulerar? Och viktigast av allt - hur skyddar du dig själv och barnen?

Perfekt på ytan, defekt inuti ger dig verktyg och strategier för att hantera relationen och skydda dig själv och era eventuella barn. Genom bokens många beskrivningar får du möjlighet att känna igen din egen livssituation. Lättillgängliga fakta varvas med handfasta råd kring hur du kan hantera olika situationer och svårigheter som relationen och föräldraskapet med en narcissist medför.

Författaren skriver om egna erfarenheter men har också intervjuat medföräldrar och en psykolog som är expert på området. Författaren driver webbsidan www.giftigarelationer.com

"Den här boken visar att du inte är ensam i din kamp och att det lönar sig att kämpa för belöningen - en högre livskvalitet."
Monica Emanell, leg. psykolog 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Perfekt på ytan defekt inuti : hantera vardag och familjeliv med en narcissist
 2. +
 3. Narcissism : jag, mig och mitt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Narcissism : jag, mig och mitt av Bo Sigrell, Lena Teurnell (kartonnage).

Köp båda 2 för 449 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Perfekt på ytan defekt inuti : hantera vardag och familjeliv med en narcissist. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lärobok!!
  Elisabet Zetterberg, 14 april 2021

  Hjälper till att sortera upplevelser. Minskar förrvirring och lättar på skuld.....
  Kan nog vara bra att läsa/diskutera tillsammans med någon, några med liknande erfarenheter.

 2. En väldigt bra och viktig bok!
  Zenit, 13 januari 2021

  En väldigt bra och upplysande bok. Det är tydligt att personen som har skrivit boken besitter gedigna kunskaper i ämnet. I boken går författaren på djupet med denna problematik. Kunskap är makt, och det får man verkligen. Författaren angriper ämnet med det allvar som krävs och erbjuder inga snabba lösningar.
  En mycket viktig bok för alla som är medföräldrar men även alla andra som kommer i kontakt med narcissism!

 3. Super
  Åsa Johansson, 11 december 2020

  Denna bok var mycket behövlig. Som sagt när man har skiljt sig från en som aldrig lämnar en ifred som man dessutom har barn med. Har mycket mer energi över nu. Lättläst och kan andvändas som uppslagsverk. Min nya bibel

 4. Hopp och förtvivlan
  Kurtis , 4 december 2020

  Beskriver så väl delar ur min vardag. Är verkligen en ögonöppnare för mig. I mellanår blir jag rädd över hur "farligt" det är leva med en narcissistisk person och om jag har kraft nog att ta mig ut när jag läser vissa kapitel.

  Jag har hela tiden letar efter fel på mig. Tack vare denna bok kan jag rikta sökljuset åt ett annat håll vilket är väldigt befriande.

 5. Pusselbitarna föll äntligen på plats...
  Camilla, 8 november 2020

  Jag kan inte med ord beskriva hur otroligt förvirrande och frustrerande det kan vara att ha barn tillsammans med en narcissist. Jag tror ingen som inte varit med om samma sak någonsin kan förstå, men en sak är säker, vi är många som drabbats. Jag är så innerligt tacksam för denna fantastiska bok. För mig föll äntligen alla pusselbitarna på plats och det har hjälpt och kommer hjälpa mig och mina barn otroligt framöver. Äntligen förstår jag hur det hela hänger ihop. Lättläst och med mycket bra tips.

Visa alla 5 recensioner