Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Luke Bergmann-trilogin (del 1)
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2017-10-25
Upplaga
1
Förlag
TicTac
Dimensioner
215 x 152 x 25 mm
Vikt
602 g
SAB
Hc
ISBN
9789198416008
Hjärntvättad (inbunden)

Hjärntvättad

(26 röster)  |  Läs 24 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-10-25
211
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En nittonårig tjej får en fråga om reinkarnation och hennes liv förändras för alltid.


På en förskola stryper en pedofil en daghemsföreståndare efter att hon kommit på honom med att förgripa sig på dagisbarn.


I en snara i sin lägenhet hittas Luke Bergmanns bästa vän hängd med sin fyraåriga dotter liggande livlös i soffan bredvid.

Livvakten Luke Bergmann har flytt från New York och lever med skyddad identitet som en vanlig man på Karlskronas gator. Bergmann tror inte att vännen tog livet av sig och han anar att fler kommer att mördas. Tiden är knapp när jakten på motiv drar in honom i en gastkramande våldsspiral. Inte minst fruktar han för sitt eget liv.
Thrillern Hjärntvättad är baserad på en sann historia om hur unga människor manipuleras in i sekter och totalitära rörelser. Om hur lättpåverkade vi är av personer omkring oss, om avgrundsdjup ondska och om besinningslös hämnd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hjärntvättad
 2. +
 3. Hjärntvättad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjärntvättad av Stefan Malmström (pocket).

Köp båda 2 för 280 kr

Kundrecensioner

Det finns 24 recensioner av Hjärntvättad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket läsvärd
  Pernilla, 19 september 2019

  En bok som inte går att lägga ifrån sig, fängslande från kapitel ett.
  Att få en inblick i scientologernas värld var så intressant och på toppen av det även en spännande thriller.
  Mycket bra!

 2. Otroligt spännande läsning!
  Filosofen, 4 januari 2019

  Hjärntvättad är en otroligt välskiriven bok som var väldigt svår att lägga ifrån sig. Fantastiska personbeskrivningar och god inlevelse gör att man bara vill ha mer. Boken får en att reflektera över hur lätt det kan vara för unga människor att hamna snett speciellt i dagens samhälle där många söker svar. Rekommenderas varmt och ser fram emot att läsa mer från författaren!

 3. Grymt bra!
  Susanne Prien, 6 augusti 2018

  En grymt spännande Thriller från första till sista sidan. En bladvändare av stora mått. Rejält otäck ibland. Men drivet i historien gör att man måste fortsätta och ta sig genom även de otäckaste delarna, trots att man knappt kan andas.

  Och som vanligt när man avslutar en god läsupplevelse vill man veta mer om bokens huvudperson Luke, men även mer om kriminalaren Jonna. Riktigt bra person - och miljöbeskrivningar. Främst då miljöerna i Karlskrona, där största delen av storyn utspela... Läs hela recensionen

 4. Ögonöppnare
  Pidde68, 22 mars 2018

  En mycket bra och välskriven bok. Jack Reacher möter Stieg Larsson, typ. Väldigt spännande och svår att lägga ifrån sig. Fick mig dessutom att inse att det som författaren var med om skulle kunna ha hänt mig. Har tidigare tänkt att det bara är knäppgökar som hamnar i sekter. Men förstår nu hur raffinerat det kan gå till.

 5. Passade inte mig
  Villivonkansbooks, 2 mars 2018

  På en förskola stryper en pedofil en kollega efter att hon kommit på honom med att förgripa sig på barnen. I en snara i taket hittas Luke Bergmans bästa vän hängd, bredvid ligger hans fyraåriga dotter livlös.
  🐴
  Hjärntvättad är baserad på en sann historia om hur unga människor manipuleras in i sekter. I detta fall scientologirörelsen. Boken är fruktansvärt obehaglig att läsa och stundtals klarar jag knappt av att läsa den, avsnitten om pedofilen ger mig rysningar på ryggen av o... Läs hela recensionen

 6. Hjärntvättad? Ja tack!
  Ninne Mellblom, 13 februari 2018

  Det här är en bra läsupplevelse med ingående personbeskrivningar och inlevelsefylld händelseskildring. På minussidan hamnar ett lite för ofta repeterat omkväde av huvudpersonens inställning till sin sociala situaton.
  Klart läsvärd!

 7. Bladvändare
  Eva-Lotta , 9 februari 2018

  En fantastisk bok, läs den! Boken höll mig fast från första raden. Man blir chockad, arg, ledsen och djupt berörd på samma gång. Tack för att du delar med dig Stefan. En bok alla borde läsa.

 8. Bladvändare
  Håcan, 8 februari 2018

  Grattis Stefan till en bra författardebut. Fastnade direkt i boken. Spännande och mycket tänkvärt innehåll.
  Väntar med spänning på nästa bok.

 9. Så spännande och underhållande
  Mikaela , 6 februari 2018

  En mycket bra och välskriven bok. Jag kunde inte släppa boken ifrån mig utan läste långt in på natten. Tack Stefan för att du skrev boken, och jag vill läsa mer av dig i framtiden.

 10. Såå spännande och bra
  ClaraP, 27 januari 2018

  En riktigt välskriven och bra bok. Blev fast direkt i den ruggigt spännande historien. Hela boken manar till eftertanke då man inser hur påverkbara vi är när någon talar till oss.

 11. Låg språknivå
  Våfflan, 24 januari 2018

  Boken är spännande men hela läsupplevelsen förtas av att språket hela tiden brister. Det är syftningsfel och det är en del faktafel som jag retar mig på. Jag kanske är en snobb, men någon borde korrekturläsa korrekturläsaren i detta fall.

 12. En riktig bladvändare !
  Kristina Danielsson, 7 januari 2018

  En spännande deckare, med ett ursprung som berör. Suverän läsning för alla, en bok som är svår att lägga ifrån sig.

 13. Bladvändare
  Jenny, 5 januari 2018

  Tack för en fantastisk läsupplevelse! Blev fast direkt i den ruggigt spännande historien. Hela boken manar till eftertanke då man inser hur påverkbara vi är när någon talar till oss. Tänker inte bara på de "stora" politiska och religiösa sekterna, utan även i högst aktuella ämnen som t ex vaccinatonsmotstånd eller strikta dieter.
  Som gammal Karlskronabo kryper historien ännu närmare och jag kan lugnt erkänna att sommarlöprundorna på Tjurkö och Sturkö kommer att få en annan dimension i fortsättningen....😊

 14. Aktuell än i dag, så läs den!
  Iréne Sohl, 28 december 2017

  En rafflande berättelse om hur ett ungdomsgäng splittras genom att vissa försvinner in i Scientologikyrkan, med oanade konsekvenser. Själv är jag evigt tacksam för att mitt sunda förnuft gjorde att jag istället tog avstånd.
  Tack Stefan Malmström för att det kom på pränt, dessutom på ett gastkramande sätt!
  Gillade även den luftiga sidlayouten - skönt för ögonen!

 15. Väntar på del 2
  Annika Refwelin, 29 november 2017

  En riktig bladvändare Boken är ett enda spännande crescendo. Händelserna är smidigt sammanflätade Ibland fick jag lägga ifrån mig boken när spänningen blev för stark !

 16. Spänning och ljus över mörka ting
  Mikael Ekström, 26 november 2017

  Sista sidan avklarad och jag kan pusta ut. Debuterande författaren Stefan Malmström har byggt en rafflande thriller, svår att släppa. Samtidigt ger den verklighetsnära skildringen av scientologin boken en viktig andra sida, de mörka krafterna blir särskilt tunga här - de är ju på riktigt. Bokens båda sidor vävs skickligt ihop till ett raffinerat drama. Jag väntar med spänning på Luke Bergmanns nästa uppdrag!

 17. Thriller du inte vill lägga ifrån dig
  Cilla Bark, 13 november 2017

  Vilken debut av Karlskronaförfattaren Stefan Malmström! Boken fångade mig redan i första kapitlet och släppte sedan inte taget. Att delar av boken är självupplevd ger storyn extra tyngd och jag vill veta mer om huvudkaraktären Luke, om scientologin och hur religion över lag kan få människor att göra de mest otäcka saker mot sina medmänniskor. Tack för läsupplevelsen och den får fem stjärnor av fem möjliga av mig.

 18. Otroligt spännande!
  Lisa Helmerson, 10 november 2017

  En otroligt spännande thriller. Jag kunde inte sluta läsa. Boken är spännande från början till slut. Det är svårt att förstå att skildringen av livet inom scientologirörelsen är självupplevd av författaren. Det kändes som ren fiction. Denna bok kan jag varmt rekommendera.

 19. Otroligt spännande
  Elsa, 9 november 2017

  Jag är personligen ingen storläsare men kunde inte lägga ifrån mig boken när jag hade börjat läsa. En riktig bladvändare, superspännande!

 20. Boktips!
  Karin , 4 november 2017

  Såg programmet Gokväll på SVT i förra veckan och beställde direkt. Jag läste ut den på bara några dagar. Spännande med scientolog historien. Samt att man blev sjukt nyfiken på Luke, honom vill man lära känna ;-)

 21. Bladvändare
  Robert Shergill, 4 november 2017

  Spännande till max. Att denna historia är baserad på självupplevda händelser är otroligt.
  Rekommenderas varmt!
  En bok som sitter kvar i tankarna länge.
  Briljant och läsvärd!

 22. En stjärna är född!
  Mats Williamson, 1 november 2017

  Författaren lyckas att trollbinda mig från första till sista sidan. En thriller samtidigt som den ger upphov till tankar kring sekters makt över individen.

 23. Oväntat bra
  nissenice, 1 november 2017

  Rafflande spänningsroman med tidsaktuella teman som utspelar sig i Karlskrona.
  Boken ger en avklädd bild av vardagsproblem, fanatism och avvikande beteende men även om medmänsklighet och värme.

  Boken lockar till känslor som, avsky glädje och spänning.

 24. Galet spännande!
  Evapet, 28 oktober 2017

  Jag trodde först att det här var en vanlig avhopparbok och eftersom jag är så fascinerad av sekter köpte jag den. Men det visade sig att det är en gastkramande och spännande thriller med en invävd sekthistoria som ska ha hänt på riktigt. Jag blev inte besviken. Kunde inte lägga boken ifrån mig, utan det blev sträckläsning. Rekommenderas varmt!

Visa alla 24 recensioner