Socialismen inför verkligheten : studier över socialdemokratisk åskådning och nutidspolitik (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
S-akademikers skriftserie (del 2)
Antal sidor
369
Utgivningsdatum
2018-03-26
Förlag
Tjänstemännens socialdemokratiska förening
Dimensioner
185 x 115 x 30 mm
Vikt
220 g
SAB
Ocgd
ISBN
9789198416510
Socialismen inför verkligheten : studier över socialdemokratisk åskådning och nutidspolitik (pocket)

Socialismen inför verkligheten : studier över socialdemokratisk åskådning och nutidspolitik

Pocket Svenska, 2018-03-26
150
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Nils Karleby (1892-1926) har beskrivits av tidigare statsministern Tage Erlander som den svenska socialdemokratins främsta teoretiker, vid sidan av Ernst Wigforss. Karlebys viktigaste verk, Socialismen inför verkligheten, kom ut 1926 - strax efter att han avled i tuberkulos vid 34 års ålder. Boken har varit svår att få tag på och ges därför nu ut på nytt i varsamt språkbearbetad utgåva. Förutom originaltexten av Karleby innehåller boken också en recension signerad Ernst Wigforss och en dödsruna författad av Rickard Sandler - båda från tidskriften Tiden 1926 - samt nyskrivet material av Örjan Nyström i form av ett biografiskt förord och ett efterord som sätter in boken i sitt idépolitiska sammanhang. Förhoppningen är att denna nyutgåva av Karleby ska ge upphov till ett förnyat intresse inom dagens socialdemokrati. En förnyelse av socialdemokratin i dag måste bottna i en fördjupad förståelse för dess särart som politisk rörelse under 1900-talet. Karleby var en av de viktigaste tänkarna bakom denna särart.

Tjänstemännens socialdemokratiska förening har inlett utgivningen av S-akademikers skriftserie för att publicera klassisk och nyskriven socialdemokratisk idélitteratur. Föreningen samlar tjänstemän och akademiker som vill bidra till socialdemokratins policyutveckling. Vi anordnar möten, studiecirklar, föreläsningar med mera och ger nu också ut denna skriftserie. Geografiskt har vi vår bas i Göteborg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialismen inför verkligheten : studier över socialdemokratisk åskådning och nutidspolitik
  2. +
  3. Att återupprätta arbetslinjen : och andra texter om strukturomvandling, sysselsättning och trygghetssystem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att återupprätta arbetslinjen : och andra texte... av Örjan Nyström, Anders Nilsson (pocket).

Köp båda 2 för 265 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »