Fler böcker inom
Format
Kartonnage (Board book)
Språk
Svenska
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
14
Utgivningsdatum
2017-09-20
Upplaga
2000
Förlag
Tyanachu
Översättare
Pierre Helgesson
Medarbetare
Fahlgren, Lena (red.) / LTD, Glowberrybooks (form)
Illustratör/Fotograf
Tania Goryushina
Dimensioner
300 x 210 x 10 mm
Vikt
350 g
SAB
Hcf
ISBN
9789198421910
Den första resan (kartonnage)

Den första resan

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2017-09-20
196
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Boken handlar om en resande kaninfamilj och syftet med boken är att hjälpa barn att bli nyfikna på att t.ex resa. Den här boken är utarbetad för barn i förskoleåldern och har som syfte att utveckla uppmärksamhet, minne och observationsförmåga på ett lekfullt sätt genom detaljerade illustrationer fulla av liv och rörelse.
Barnet inspireras att noggrant observera vad som händer i bilderna och för dig, som berättare, är boken en bra utgångspunkt för många improviserade små sagor om vad som händer i bilderna som du kan hitta på själv, eller ihop med barnet. De detaljrika illustrationerna som skapats av Tania Goryushina ger en känsla av att du betraktar sagan ovanifrån, vilket ger dig en överblick som hjälper till att skapa egna små sagor, som sedan kan vävas in i boktexten.

Tania Goryushina har både lång och vid det här laget en väldigt bred erfarenhet inom konst. Hon har tre utbildningar inom konst i två olika länder och har hunnit med ganska mycket såsom fri konst, grafisk design och barnböcker. Hon skapade illustrationer böcker "Varför ingen klappar igelkotten" och "Årets bästa dagar".

Detaljerad förslag på hur boken kan användas: https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1ei8g4owh_GDltAIPdctSEOXv0HPEkYcZ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den första resan
 2. +
 3. Vanliga människor : autistens guide till galaxen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vanliga människor : autistens guide till galaxen av Clara Törnvall (kartonnage).

Köp båda 2 för 375 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Den första resan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbara illustrationer o fin berättelse
  A.M, 26 november 2019

  Jag har haft förmånen att vara med på ett boksamtal m Tanja där hon berättade om böckerna. Spännande grepp att sakerna du ska leta upp i boken är inte lika dant illustrerade som i utgångsbilden.
  Illustrationerna är från ett perspektiv uppifrån vilket gör att du sugs in i berättelsen.
  Det jag kan ha synpunkter på är de sista sidorna då stereotypa bilder av befolkningen i landet dit de reser.

 2. Konstverk i bokformat!

  En bok som handlar om hur en kaninfamilj planerar och ger sig ut på en resan tillsammans mot semesterorten.

  Boken är framförallt ett litet konstverk, med stora detaljerade uppslag där föefattaren finuerligt nog på varje uppslag gjort "Hitta på sidan" och några bilder på djur och annat som finns på det myllrade uppslaget. En rolig lek som skapar förutsättningar för boksamtal, förstärker inlärningen av ordförråd - och framförallt skapar ännu en rolig del i bokläsningen.

  På and... Läs hela recensionen

 3. En bok som främjar den egna fantasin
  Karin Lingman, 16 mars 2018

  Den första resan tycker jag är en helt fantastisk bok.
  Du upptäcker nya detaljer varje gång du läser den, så den blir både rolig att höra och rolig att läsa.
  Jag kan sitta länge med min systerson och fantisera på varje sida, men det är lite text så när de behövs kan den även läsas jätte fort;).

 4. supper fin sago värld
  Alex , 11 mars 2018

  En bok med fina illustrationer som man kan läsa om och om igen och hela tiden hitta nya historier och detaljer.

 5. Illustrationerna gör boken
  Pierre, 3 mars 2018

  Illustrationerna gör boken och den många gånger öppna texten gör att det finns mycket utrymme för att hitta på egna historier, vilket i sin tur gör att boken är intressant att läsa om och om igen.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Tania Goryushina

 • Warum der Igel reich beschenkt wird

  Andrej Kurkow, Tania Goryushina

  Der kleine Igel ist zurück! Im Herbst sonnt er sich gern auf einem Hügel und beobachtet die Menschen im Dorf. Als er in sein Baumstumpfhaus zurückkehrt, findet er dort drei Säckchen gefüllt mit kleinen Äpfeln. Was er für ein Geschenk der grauen Ma...

 • Tales of Light (Ukrainska) illustrerad poesi för barn 0-6)

  Tania Goryushina, Olesia Mamchych, Yulia Turchyna

  This is a wonderfully elegant Ukrainian children"s book with 18 pictures by Tania Goryushina, and light-hearted poems written to accompany them by Yulia Turchyna and Olesia Mamchych. "Kazkovi svitlyny" is a book about friendship, dr...