Fler böcker inom
Format
Kartonnage (Board book)
Språk
Svenska
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
14
Utgivningsdatum
2017-09-20
Upplaga
2000
Förlag
Tyanachu
Översättare
Pierre Helgesson
Medarbetare
Fahlgren, Lena (red.) / LTD, Glowberrybooks (form)
Illustratör/Fotograf
Tania Goryushina
Dimensioner
300 x 210 x 10 mm
Vikt
350 g
SAB
Hcf
ISBN
9789198421910
Den första resan (kartonnage)

Den första resan

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Kartonnage Svenska, 2017-09-20
169
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Tania Goryushina har både lång och vid det här laget en väldigt bred erfarenhet inom konst. Hon har tre utbildningar inom konst i två olika länder och har hunnit med ganska mycket såsom fri konst, grafisk design och barnböcker. Fyra av hennes barnböcker publicerades i Ukraina. Hon skapade illustrationer till Andrej Kurkovs bok, som senare blev en bästsäljare i Ukraina.

En av Tanias bästa böcker Den Första Resan publicerades nu även på svenska. De detaljrika illustrationerna för den här boken ger en känsla av att du betraktar sagan ovanifrån, vilket ger dig en överblick som hjälper till att skapa egna små sagor, som sedan kan vävas in i boktexten ihop med barnet.

Boken handlar om en resande kaninfamilj och syftet med boken är att hjälpa barn att bli nyfikna på att t.ex. resa. Boken har ett detaljrikt bildspråk där varje uppslag rymmer mycket mer än enbart det du finner i texten. Den här boken är utarbetad för barn i förskoleåldern och har som syfte att utveckla uppmärksamhet, minne och observationsförmåga på ett lekfullt sätt genom detaljerade illustrationer fulla av liv och rörelse. Barnet inspireras att noggrant observera vad som händer i bilderna och för dig, som berättare, är boken en bra utgångspunkt för många improviserade små sagor om vad som händer i bilderna som du kan hitta på själv, eller ihop med barnet.

Recention från Annika Malm, BTJ:

Bilderbok. Bokens titel, Den första resan, skapar nyfikenhet. Att resa kan ju vara så mycket. Speciellt tillsammans med barn och deras nyfikenhet och fria förhållande till nya erfarenheter. I den här boken är det en rätt stor kaninfamilj som bestämt sig för att göra en lång resa. På det första uppslaget i det generösa formatet ser läsaren hur kaninfamiljen planerar resan hemma. Perspektivet på bostaden är uppifrån, för det mesta, och vi bjuds in att studera allt som sker i hemmet. Väskorna packas och en buss tar familjen till flygplatsen och vidare med en båt. Familjen kommer till slut till en ö, långt borta, där det bjuds ananas och bananer i stället för morötter. De svindlande bilduppslagen styr helt berättelsen och gör att texten blir underordnad. I bilderna vimlar det av händelser och uppslag till nya händelser/berättelser. Längst ner på sidorna finns dessutom frilagda bilder för att till exempel känna igen eller orientera sig i de myllrande bilderna. Färgskalan och mustig och över bilderna ligger en lite sotig effekt som gör dem spännande. Texten på bokens baksida uttalar tydligt hur det är tänkt att pedagogiskt leka med den här berättelsen. Tania Goryushina är flerfaldigt utbildad konstnär och ger ut boken på eget förlag i Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den första resan
 2. +
 3. Varför ingen klappar igelkotten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varför ingen klappar igelkotten av Andrej Kurkov (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den första resan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Konstverk i bokformat!
  Barnboksfamiljen, 31 mars 2018

  En bok som handlar om hur en kaninfamilj planerar och ger sig ut på en resan tillsammans mot semesterorten.

  Boken är framförallt ett litet konstverk, med stora detaljerade uppslag där föefattaren finuerligt nog på varje uppslag gjort "Hitta på sidan" och några bilder på djur och annat som finns på det myllrade uppslaget. En rolig lek som skapar förutsättningar för boksamtal, förstärker inlärningen av ordförråd - och framförallt skapar ännu en rolig del i bokläsningen.

  På and... Läs hela recensionen

 2. En bok som främjar den egna fantasin
  Karin Lingman, 16 mars 2018

  Den första resan tycker jag är en helt fantastisk bok.
  Du upptäcker nya detaljer varje gång du läser den, så den blir både rolig att höra och rolig att läsa.
  Jag kan sitta länge med min systerson och fantisera på varje sida, men det är lite text så när de behövs kan den även läsas jätte fort;).

 3. supper fin sago värld
  Alex , 11 mars 2018

  En bok med fina illustrationer som man kan läsa om och om igen och hela tiden hitta nya historier och detaljer.

 4. Illustrationerna gör boken
  Pierre, 3 mars 2018

  Illustrationerna gör boken och den många gånger öppna texten gör att det finns mycket utrymme för att hitta på egna historier, vilket i sin tur gör att boken är intressant att läsa om och om igen.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Den första resan