Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Äventyren i Sagofallen (del 3)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
114
Utgivningsdatum
2018-03-23
Upplaga
1
Förlag
Bubo Förlag AB
Illustratör/Fotograf
Therese Larsson
Dimensioner
220 x 150 x 15 mm
Vikt
294 g
SAB
Hcg
ISBN
9789198434804
Vita löparen (inbunden)

Vita löparen

(9 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-03-23
199
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Succéserien fortsätter. Vita löparen är den tredje spännande delen i Sagofallen-serien, efter Styx märke och Svarta damen.

Sofia och Leo kommer tillbaka till Sagofallen, där Svarta löparen precis har släppt lös mörkrets krafter. Det mystiska är att ingen riktigt vet vem Svarta löparen är. Samtidigt hotar Havsfolket att invadera landet och Sofia och Leo får i uppdrag att leta efter Sagofallens försvunna prinsessa, vars försvinnande även har en koppling till deras egen värld. I sitt sökande måste Sofia och Leo ta sig till Konungastaden, Maskrosornas dal och Riddarnas hed, men vägen dit är fylld av faror. På vandringen får de hjälp av några följeslagare. Men ska de lyckas stoppa Svarta löparen i tid?


 

Äventyren i Sagofallen kommer att innehålla sju böcker, där varje bok är riktiga bladvändare och som håller läsaren i sitt grepp till sista sidan.Böckerna riktar sig främst till barn mellan cirka 8-12 år, men fungerar även utmärkt för högläsning från cirka 6 år och uppåt, då kapitlen är korta och spännande och man direkt kommer in i handlingen.

Flera använder dem som högläsningsböcker, inte minst i skolorna, då det även finns gratis lärarhandledning till (finns att ladda ner på www.hannablixt.com).

Äventyren i Sagofallen består av:
1. Styx märke
2. Svarta damen
3. Vita löparen
4. Den magiska rustningen
5. Flykten från tornet- släpps våren 2019
6. Pantones ö - släpps hösten 2019
7. Snöugglans sigill - släpps våren 2020


 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vita löparen
 2. +
 3. Den magiska rustningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den magiska rustningen av Hanna Blixt (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Vita löparen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vita löparen av Hanna Blixt
  Bokugglor , 10 september 2019

  Vita löparen är tredje boken i Äventyren i Sagofallen och jag tyckte så mycket om de första två böckerna i serien och Vita löparen var verkligen inget undantag, utan jag tror att det är min favorit i serien hittills.
  Illustrationerna var så otroligt vackra också, och i den här boken finns det även en jättefin karta och det gjorde läsupplevelsen ännu bättre.

  Vi får följa med syskonen Sofia och Leo på ett nytt och spännande äventyr i sagofallen tillsammans med Tilia, Athrian, Cor... Läs hela recensionen

 2. Favoritserie!
  Ewa Larsson, 22 april 2019

  I den tredje delen fortsätter äventyren i Sagofallen. Återigen lyckas Hanna Blixt att skriva en riktigt spännande bok. Dottern sträckläste den från början till slut.

 3. Bästa serien av alla!!
  Anna Edman, 21 maj 2018

  "Den bästa boken i hela serien!!" Sonen 10 år har nu läst de tre delarna om Sagofallen, älskar dom.
  Han har även presenterat alla tre delarna i serien i fredags inför hela klassen :) Det blev en succé!
  Tips till alla - det här är en kanon-serie!!

 4. Fantasifull men normativ

  Nu har vi läst del 2 och 3 i serien "Äventyren i Sagofallen" som handlar om syskonen Sofia och Leo som reser till en annan värld - Sagofallen som är fyllt av magi och äventyr. Där är deras öde att i varje bok utföra uppdrag för att rädda folken som befolkar Sagofallen från mörkret som gestaltas via olika schackpjäser i varje bok.
  För varje bok så tycker jag att texten blivit
  bättre och mer välskriven, nu till tredje boken är den riktigt behaglig att läsa högt och man får lätt in ett b... Läs hela recensionen

 5. Må snöugglans beskydd vara med er.
  Gullis lästips (Rönninge), 26 mars 2018

  Den spännande kampen fortsätter mellan schackpjäserna i boken Vita löparen som är en fartfylld berättelse fylld med det ena äventyret efter det andra. Det blir återigen en livsavgörande resa för syskonen Sofia och Leo genom Sagofallets magiska och mystiska landskap med dess häpnadsväckande platser där läsarna får känna flera nya fantasifulla karaktärer.
  Det är en berättelse fylld med spännande och mystik händelser i kampen mellan schackpjäsernas goda och onda sidor, som även denna gång hå... Läs hela recensionen

 6. Tredje delen i riktigt bra serie!
  -, 26 mars 2018

  Det här är alltså del tre om syskon Sofia och Leo som kan resa mellan vår egen värld och Sagofallen. Fast de kan inte riktigt bestämma själv när de ska komma dit. De blir kallade när de behövs på lite olika sätt och får berättelsen att ha lite Narnia-vibbar. För mig som älskar Narnia blir det ju lite extra nostalgikänslor över de här böckerna tack vare det.

  Jag gillar hur författaren kopplar ihop händelserna i Sagofallen med sådant som händer i Sofia och Leos egna värld. När de nu må... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Hanna Blixt