Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Äventyren i Sagofallen (del 4)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
133
Utgivningsdatum
2018-09-01
Förlag
Bubo Förlag AB
Illustratör/Fotograf
Therése Larsson
Dimensioner
217 x 145 x 17 mm
Vikt
345 g
SAB
Hcg
ISBN
9789198434859
Den magiska rustningen (inbunden)

Den magiska rustningen

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-09-01
159
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Äventyret bland schackpjäserna fortsätter:
"Den magiska rustningen", är den fjärde delen i serien "Äventyren i Sagofallen", efter Styx märke, Svarta damen och Vita löparen.

Bokens handling:
Vädret i Sagofallen och Mirroria är helt ur balans. Svarta hästen orsakar översvämningar, som följs av stormar och vulkanutbrott. För att stoppa Svarta hästen och mörkret som breder ut sig, får Sofia och Leo i uppdrag att hitta en magisk rustning. Problemet är att ingen verkar veta var delarna finns.
Kommer världarna gå under, eller kommer Sofia och Leo hinna stoppa Svarta hästen i tid?

BTJ skriver:
"Läsaren dyker rakt ner i ett spännande fantasyäventyr. Hanna Blixt har gott om kreativ fantasi och hon skildrar sin berättelse på ett lättsamt sätt. Bra, begriplig och läsvärd fantasy för bokslukaråldern."

Äventyren i Sagofallen kommer att innehålla sju böcker, som alla är riktiga bladvändare. Böckerna riktar sig till alla från cirka 6 år och uppåt (särskilt lämplig för bokslukaråldern). Kapitlen är korta och spännande och man kommer direkt in i handlingen. Böckernas fina illustrationer är gjorda av Therése Larsson.

Flera använder böckerna som högläsningsböcker, inte minst i skolorna, då det även finns gratis lärarhandledning till (finns att ladda ner på www.hannablixt.com).

Hanna Blixt vill med böckerna erbjuda spänning, glädje och en mysig lässtund, känslor som förhoppningsvis dröjer sig kvar länge.

Recensioner av Den magiska rustningen:
 • "Jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig boken. Karaktärerna är helt fantastiska och så livfulla." (Swedish bookowl).

 • "Precis som de tre tidigare böckerna är det här en riktig bladvändare. Boken är perfekt för de som vill ha något spännande men samtidigt inte för läskigt. (Vargnatts bokhylla).

 • "Bra och läsvärd fantasy för bokslukaråldern" (Anna-Karin Närkling BTJ-häfte 18 2018).

 • "Den magiska rustningen är en oerhört bra fortsättning på serien och nu längtar jag bara efter nästa bok!" (Bokugglor blogg) 

Recensioner om serien Äventyren i Sagofallen:

 • "Hanna Blixts kreativitet och fantasi fortsätter att generera spänning, hissnande äventyr och ruskiga monster" - Anna-Karin Närkling, BTJ nummer 12 2018

 • "Karaktärerna är så härliga. Handlingen är spännande och underhållande och jag älskar språket som är så målande och vackert." - Bokugglor blogg

 • "Älskar stämningen i dessa böcker. Den tredje delen, Vita löparen, är lika spännande som de två tidigare böckerna. Full pott!" - Maddes bokblogg


 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den magiska rustningen
 2. +
 3. Äventyren på Hildasholm : Malum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Äventyren på Hildasholm : Malum av Hanna Blixt (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den magiska rustningen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En fartfylld, underhållande och fängslande bok!
  Gullis lästips, 29 november 2018

  Det här är fjärde boken i bokserien Äventyren i Sagofallen och även denna bok är fylld med spännande händelser från första till sista sidan. Här har författaren Hanna Blixt återigen lyckats skriva en läsvärd fantasy, som är skriven på ett lättsamt och målande språk.

  Det är åter Therése Larsson fina och välskapade svartvita illustrationer som har blivit utplacerade strategiskt i boken och kan hjälpa det yngre läsare att få en tydligare bild av händelserna samtidigt som de gör boken och bokserien tilltalande till en bredare ålder.

 2. Riktigt bra fantasy för barn!
  Barnboksfamiljen, 19 november 2018

  Vi har nu läst fjärde och senaste delen i fantasyserien "Äventyren i Sagofallen" som handlar om syskonen Sofia och Leo som genom övernaturliga fenomen i varje bok får komma till Sagofallen. En magisk värld vars öde på något sätt är sammanflätat med deras vanliga värld. Väl på plats i Sagofallen visar det sig att riket är i behov av deras hjälp för att kämpa mot mörkrets krafter som gestaltas av olika schackpjäs-karaktärer.
  På sitt äventyr får de bland annat hjälp av enhörningen Månstråle... Läs hela recensionen

 3. Aktuell och spännande!
  Anders Eriksson, 14 september 2018

  Väldigt spännande bok som var svår att lägga ifrån sig som både jag och sonen gillade starkt. Dessutom aktuell med klimatförändringar. Rekommenderas!

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Den magiska rustningen