Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Äventyren i Sagofallen (del 4)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
133
Utgivningsdatum
2018-09-01
Förlag
Bubo Förlag AB
Illustratör/Fotograf
Therése Larsson
Dimensioner
217 x 145 x 17 mm
Vikt
345 g
SAB
Hcg
ISBN
9789198434859
Den magiska rustningen (inbunden)

Den magiska rustningen

(7 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-01
189
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  64
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  89
Visa alla 2 format & utgåvor
Äventyret bland schackpjäserna fortsätter:
"Den magiska rustningen", är den fjärde delen i serien "Äventyren i Sagofallen", efter Styx märke, Svarta damen och Vita löparen.

Bokens handling:
Vädret i Sagofallen och Mirroria är helt ur balans. Svarta hästen orsakar översvämningar, som följs av stormar och vulkanutbrott. För att stoppa Svarta hästen och mörkret som breder ut sig, får Sofia och Leo i uppdrag att hitta en magisk rustning. Problemet är att ingen verkar veta var delarna finns.
Kommer världarna gå under, eller kommer Sofia och Leo hinna stoppa Svarta hästen i tid?

BTJ skriver:
"Läsaren dyker rakt ner i ett spännande fantasyäventyr. Hanna Blixt har gott om kreativ fantasi och hon skildrar sin berättelse på ett lättsamt sätt. Bra, begriplig och läsvärd fantasy för bokslukaråldern."

Äventyren i Sagofallen kommer att innehålla sju böcker, som alla är riktiga bladvändare. Böckerna riktar sig till alla från cirka 6 år och uppåt (särskilt lämplig för bokslukaråldern). Kapitlen är korta och spännande och man kommer direkt in i handlingen. Böckernas fina illustrationer är gjorda av Therése Larsson.

Flera använder böckerna som högläsningsböcker, inte minst i skolorna, då det även finns gratis lärarhandledning till (finns att ladda ner på www.hannablixt.com).

Recensioner av Den magiska rustningen:
 • "Jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig boken. Karaktärerna är helt fantastiska och så livfulla." (Swedish bookowl).

 • "Precis som de tre tidigare böckerna är det här en riktig bladvändare. Boken är perfekt för de som vill ha något spännande men samtidigt inte för läskigt. (Vargnatts bokhylla).

 • "Bra och läsvärd fantasy för bokslukaråldern" (Anna-Karin Närkling BTJ-häfte 18 2018).

 • "Den magiska rustningen är en oerhört bra fortsättning på serien och nu längtar jag bara efter nästa bok!" (Bokugglor blogg) 

Recensioner om serien Äventyren i Sagofallen:

 • "Hanna Blixts kreativitet och fantasi fortsätter att generera spänning, hissnande äventyr och ruskiga monster" - Anna-Karin Närkling, BTJ nummer 12 2018

 • "Karaktärerna är så härliga. Handlingen är spännande och underhållande och jag älskar språket som är så målande och vackert." - Bokugglor blogg

 • "Älskar stämningen i dessa böcker. Den tredje delen, Vita löparen, är lika spännande som de två tidigare böckerna. Full pott!" - Maddes bokblogg


 

Äventyren i Sagofallen består av:
1. Styx märke
2. Svarta damen
3. Vita löparen
4. Den magiska rustningen
5. Flykten från tornet- släpps våren 2019
6. Pantones ö - släpps hösten 2019
7. Snöugglans sigill - släpps våren 2020
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den magiska rustningen
 2. +
 3. Pantones ö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pantones ö av Hanna Blixt (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Den magiska rustningen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den magiska rustningen av Hanna Blixt
  Bokugglor , 10 september 2019

  Den magiska rustningen är den fjärde delen i Äventyren i sagofallen och jag har gillat alla böckerna i serien väldigt mycket och jag blev inte besviken av den här boken heller, utan jag tror att detta till och är med är min favorit i serien!

  Stämningen i dessa böcker är bara så mysig och magisk och handlingen bjöd åter igen på ett härligt äventyr som var både fartfyllt och spännande. Dessutom finns det alltid ett fint budskap i alla böckerna, vilket är riktigt bra!
  Läs hela r... Läs hela recensionen

 2. Wow!
  Ewa Larsson, 22 april 2019

  Ännu en jättebra bok i dotterns favoritserie. En serie jag som vuxen har också har uppskattat att läsa. Dessutom ett aktuellt ämne.

 3. En fartfylld, underhållande och fängslande bok!
  Gullis lästips (Rönninge), 29 november 2018

  Det här är fjärde boken i bokserien Äventyren i Sagofallen och även denna bok är fylld med spännande händelser från första till sista sidan. Här har författaren Hanna Blixt återigen lyckats skriva en läsvärd fantasy, som är skriven på ett lättsamt och målande språk.

  Det är åter Therése Larsson fina och välskapade svartvita illustrationer som har blivit utplacerade strategiskt i boken och kan hjälpa det yngre läsare att få en tydligare bild av händelserna samtidigt som de gör boken och bokserien tilltalande till en bredare ålder.

 4. Riktigt bra fantasy för barn!

  Vi har nu läst fjärde och senaste delen i fantasyserien "Äventyren i Sagofallen" som handlar om syskonen Sofia och Leo som genom övernaturliga fenomen i varje bok får komma till Sagofallen. En magisk värld vars öde på något sätt är sammanflätat med deras vanliga värld. Väl på plats i Sagofallen visar det sig att riket är i behov av deras hjälp för att kämpa mot mörkrets krafter som gestaltas av olika schackpjäs-karaktärer.
  På sitt äventyr får de bland annat hjälp av enhörningen Månstråle... Läs hela recensionen

 5. Aktuell och spännande!
  Anders Eriksson, 14 september 2018

  Väldigt spännande bok som var svår att lägga ifrån sig som både jag och sonen gillade starkt. Dessutom aktuell med klimatförändringar. Rekommenderas!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Hanna Blixt