Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Äventyren i Sagofallen (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
121
Utgivningsdatum
2018-06-18
Upplaga
2
Förlag
Bubo Förlag AB
Illustratör/Fotograf
Therése Larsson
Dimensioner
214 x 145 x 17 mm
Vikt
350 g
SAB
Hcg
ISBN
9789198434866
Styx märke (inbunden)

Styx märke

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-06-18
79
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
På flykt undan Styx soldater söker de båda syskonen Sofia och Leo skydd i en ihålig ek.Trädet sluts omkring dem och de märker när hålet öppnar sig igen att de befinner sig i en helt annan värld. Kvar finns inga mörka gator och betonghus i spillror. Grönskan som omger dem badar i ljus. Under deras fötter finns frodigt grönt gräs och färgglada blommor. Framför dem en sommaräng. De har kommit till Sagofallen. Med hjälp av enhörningen Månstråle ger sig barnen ut på ett hisnande och farligt äventyr, samtidigt som en ryslig kamp börjar mellan de svarta och vita pjäserna på schackbrädet!

Styx märke är den första delen av kommande sju i den populära serien Äventyren i Sagofallen, där varje bok är riktiga bladvändare och som håller läsaren i sitt grepp till sista sidan. Böckerna riktar sig främst till barn mellan cirka 8-12 år, men fungerar även utmärkt för högläsning från cirka 6 år och uppåt, då kapitlen är korta och spännande och man direkt kommer in i handlingen.

Flera använder serien som högläsningsböcker, inte minst i skolorna, då det även finns gratis lärarhandledning till (finns att ladda ner på www.hannablixt.com).

Hanna Blixt vill med böckerna erbjuda spänning, glädje och en mysig lässtund, känslor som förhoppningsvis dröjer sig kvar länge.

Äventyren i Sagofallen består av:
1. Styx märke
2. Svarta damen
3. Vita löparen
4. Den magiska rustningen
5. Flykten från tornet - släpps våren 2019
+ två kommande delar


Tre röster från läsare: "de mest spännande böcker jag någonsin läst", "tom bättre än Narnia" och "bara älskar de här böckerna".

Recensioner:
"Helt magisk! Boken får fem av fem möjliga." - Gullis lästips

"Ett magiskt, spännande & fängslande äventyr!" - Jennies Boklista

"Årets bästa fantasy/ungdomsbok " - iminbokhylla

"Det här är härlig, sagoinspirerad läsning som barn i bokslukaråldern kan leva sig in i. En bra fantasybok som skapar läslust. " - Anna-Karin Närkling, BTJ-häftet nr 12, 2018

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Styx märke
 2. +
 3. Äventyren på Hildasholm : Malum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Äventyren på Hildasholm : Malum av Hanna Blixt (inbunden).

Köp båda 2 för 218 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Styx märke. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Äventyren i Sagofallen
  Gullis lästips, 11 oktober 2018

  Styx märke är första delen i fantasybokserien "Äventyren i Sagofallen".

  Bokserien " Äventyren i Sagofallen" handlar om kampen mellan ont och gott. Med en parallell handling till ett schackbräde, där de svarta och vita pjäserna kämpar mot varandra. Beroende på hur huvudpersonerna klarar sina uppdrag, påverkar det även spelet på schackbrädet. Serien "Äventyren i Sagofallen" kommer bestå utav sammanlagt 7 böcker. Det betyder en bok för varje pjäs i det schackspel som utgjort spelplan f... Läs hela recensionen

 2. Kan inte sluta läsa!!
  Anna Edman, 26 juli 2018

  Gav sonen (10 år) boken Styx märke när vi åkte till Österlen på semester. Han älskar den! (hans egna ord) Han tycker dock det är lite jobbigt när jag säger att han bara får läsa ut just det kapitlet han är på för att det är läggdax, för kapitlena slutar så spännande att han bara måååste läsa vidare

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Styx märke