Flykten från tornet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Äventyren i Sagofallen (del 5)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
134
Utgivningsdatum
2019-05-22
Upplaga
1
Förlag
Bubo Förlag AB
Illustratör/Fotograf
Therése Larsson
Dimensioner
220 x 150 x 15 mm
Vikt
343 g
SAB
Hcg
ISBN
9789198434880
Flykten från tornet (inbunden)

Flykten från tornet

(6 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-05-22
189
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Flykten från tornet Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Succéserien med schackpjäserna fortsätter! Flykten från tornet är den femte delen i serien Äventyren i Sagofallen.

Än en gång breder ondskan ut sig i Sagofallen. Barn försvinner spårlöst både i Sagofallen och i Mirroria. Det ryktas att det är Svarta tornet som ligger bakom. Syskonen Sofia och Leo kastas på nytt in i ett farligt äventyr och får i uppdrag att försöka rädda barnen. Men vem är Svarta tornet och var ska de ens börja leta?

Flykten från tornet är ett fartfyllt äventyr bland drakar, fladdermöss och jagande soldater i en kamp mot tiden, där striden står mellan Svarta och Vita tornet.  

I serien Äventyren i Sagofallen, pågår kampen mellan de vita och svarta schackpjäserna. Med korta spännande kapitel, härliga miljöer och en värld som växer och zoomas ut, trollbinder Hanna Blixt sina läsare. Böckerna i Äventyren i Sagofallen har blivit en storsäljare och serien innehåller sju delar. De bör med fördel läsas i ordning.

Sagt om Flykten från tornet:

"Bättre än någonsin! ... Det var verkligen spänning från första sidan... Efter varje bok i serien brukar jag känna spontant att det är min favorit. Än en gång - det här är min favorit i serien." Betyg 5 av 5 - Swedish bookowl

"Precis som de andra böckerna är det här sträckläsningsmaterial ... och jag börjar få separationsångest i stil med Narnia-böckerna" -  Vargnatts bokhylla

"Med ett enkelt och målande språk håller författaren spänningen vid liv. Flykten från tornet är ett välskrivet fantasyäventyr, väl anpassad för högläsning. "
Eva E:Son Fransson (Bibliotekstjänst), BTJ-häftet nr 13, 2019.

"Detta är händelserik fantasy som verkligen lyckas dra in läsaren i Sagofallens magiska värld." Betyg 5 av 5 - Barnboksfamiljen

Flera använder böckerna som högläsningsböcker, inte minst i skolorna, då det även finns gratis lärarhandledning till (finns att ladda ner på www.hannablixt.com).

Äventyren i Sagofallen består av:
1. Styx märke
2. Svarta damen
3. Vita löparen
4. Den magiska rustningen
5. Flykten från tornet
6. Pantones ö
7. Snöugglans sigil
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flykten från tornet
 2. +
 3. Snöugglans sigill

De som köpt den här boken har ofta också köpt Snöugglans sigill av Hanna Blixt (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Flykten från tornet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Flykten från tornet av Hanna Blixt
  Bokugglor , 10 september 2019

  Flykten från tornet är den femte delen i äventyren i sagofallen och jag vet att jag skrev att Den magiska rustningen var min favorit men jag tyckte faktiskt att Flykten från tornet var ännu bättre!
  Det var så roligt att få följa med Sofia och Leo på ett nytt och spännande äventyr i sagofallen och i den här boken får vi följa två äventyr parallellt med varandra, vilket var väldigt roligt.

  Precis som i de tidigare böckerna så var Flykten från tornet fängslande från första sidan o... Läs hela recensionen

 2. Bästa serien!
  Fam Z, 16 augusti 2019

  Hela syskonskaran i åldrar från 5 till 12år (samt föräldrar) har nedräkning inför varje nytt boksläpp i Sagofalls-serien. Aldrig att någon har blivit besviken!
  Flykten från Tornet tog oss snabbt in i en spännande handling bland både kända och för oss nya platser och personer! Återigen beskrivs miljöer och människor på ett sätt som gör oss delaktiga och nyfikna. Denna gång med extra intresse för barnen Milan och Nola som de yngsta läsarna gärna jämförde sig med. Cliffhanger vid varje kapit... Läs hela recensionen

 3. Ett fartfyllt, underhållande & fängslande äventyr!
  Gullis lästips (Rönninge), 25 maj 2019

  Succéserien med schackpjäserna fortsätter!

  Flykten från tornet är den femte delen i serien Äventyren i Sagofallen.

  "Än en gång breder ondskans mörka krafter ut sig över landet. Denna gången är det barn som försvunnit spårlöst från sina hem. Sofia och Leo kastas på nytt in i ett farligt äventyr bland drakar, fladdermöss och jagande soldater i en kamp mot tiden, där striden står mellan Svarta och Vita tornet."

  ~ Här har författaren återigen lyckats skriva en välskr... Läs hela recensionen

 4. Riktigt bra fantasy för barn!

  Nu har jag och A läst femte delen i fantasyserien "Äventyren i Sagofallen".
  I denna serie följer vi framförallt syskonen Sofia och Leo som bor i världen Mirroria. Genom en magisk portal kommer de till Sagofallen som är en värld som på något vis är förbunden med Mirroria. I Sagofallen pågår en maktkamp mellan ont och gott, där karaktärerna har drag av olika schackpjäser.
  I "Flykten från tornet" åker Sofia och Leo för femte gången till Sagofallen. Väl där inser de att en mängd sagofal... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Hanna Blixt