Omstart Sverige (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2017-12-23
Förlag
Nordberghs förlag
Dimensioner
220 x 146 x 15 mm
Vikt
409 g
SAB
Odq
ISBN
9789198446807
Omstart Sverige (häftad)

Omstart Sverige

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-12-23
169
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Sverige saknar ett verkligt lokalt demokratiskt självstyre. Centralismen är extrem. Det är stora problem inom t.ex. skolan, sjukvården, rättsväsendet och integrationen. Det räcker inte att lappa och laga om det grundläggande operativsystemet är defekt /"buggigt". Den svenska regeringsformen från 1974 behöver ersättas med en mer frihetlig och genomtänkt konstitution: ett system byggt på en djupare demokrati, ett större inslag av maktdelning, ett starkare rättssamhälle, tydliga gränser för statens verksamhet samt ett större inslag av personlig ansvarighet i det politiska ledarskapet. Sverige behöver uppgradera sitt operativsystem - och därefter en omstart."
Nu sjunde och reviderade upplagan!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Omstart Sverige
  2. +
  3. Liten handbok för alternativa tänkare : inklusive en samhällspolitisk ordbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Liten handbok för alternativa tänkare : inklusi... av Leif V Erixell (häftad).

Köp båda 2 för 373 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Omstart Sverige. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Hur rädda den svenska demokratin?
    Bengt Holmgren, 14 januari 2018

    Det är mycket som är på väg åt fel håll i Sverige. Vad det beror på och vad som behöver göras kommer aldrig fram i debatten. I boken "Omstart Sverige" presenteras ett förslag till en ny författning. Det är mycket som pekar på att den behöver göras om från grunden. Medborgarnas makt måste stärkas och statens (inklusive landsting och kommuner) måste snävas in och definieras mycket tydligare. Omstart Sverige är en bok som alla borde läsa och begrunda. Om vi skall kunna behålla ett folkstyre måste det grundas på en författning som som fungerar.

Visa alla 1 recensioner