Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Revanianda-trilogin (del 1)
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2018-02-21
Förlag
Imagine Games
Illustratör/Fotograf
Joakim Jönsson
Dimensioner
180 x 110 x 21 mm
Vikt
350 g
SAB
Hc
ISBN
9789198454307
Ensamhetens hav (häftad)

Ensamhetens hav

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-02-21
128
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Mörker, förvirring, smärta. En skröplig hand tar ett bestämt tag om hennes ljusröda panna. Som en eld, bränner en magisk energi genom hennes sinne i jakt på kunskap och tankar som gömmer sig där inne. Mittemot henne sitter en mystisk kvinna i röd kåpa som inleder förhöret. Vart kommer hon ifrån? Vem är hon? Och vad gör hon hos människorna?

Revaniflickan Auda Havssten växte upp bland sitt folk väster om Stormhavet, en barriär som har separerat revanierna från omvärlden så länge någon kan minnas. Nöjda med sina fredliga liv, där man endast har ansvar gentemot sig själv och sin familj, har ingen revani någonsin försökt korsa havet.

Förrän nu.

Bortom havet möts Auda av hierarki, makthunger och krig. Människornas feodala livsstil skakar brutalt om Audas världsbild och ger henne en ny livsåskådning. Med nya insikter står hon inför beslut som kommer att påverka tusentals liv.

--------------------------------------

Ensamhetens Hav är en bok som kan vara ett bra första steg för nya läsare inom fantasy. Berättelsen liknar mer Sagan om Ringen än Harry Potter, i och med att magi och övernaturliga fenomen används mer som små inslag i en historia som fokuserar på karaktärsutveckling och interaktioner. De flesta karaktärerna är icke-magiska, vilket ger en större igenkänningsfaktor och får en att verkligen leva sig in i världen.

Historien är fylld av genretypiska drag, så som alver, hjältens resa och så vidare, men alla dessa koncept har fått någon tvist till sig. Den största ändringen är gjort i hjältens resa-konceptet, där istället mer verkliga historiska exempel har blandats in. Boken försöker belysa hur enkelt det är att rättfärdiga sitt eget beteende, och påpeka att nästan alla anser sig själva vara goda och göra rätt för sig.

Framförallt är boken skriven som äventyrsfantasy, avsedd för underhållning, men mellan raderna döljer sig debatterande ämnen och ifrågasättande av stereotyper som är högst relevanta i dagens samhälle. Önskan är att läsaren ska inte bara fastna för handlingen, men också för de många olika karaktärernas perspektiv och vad de symboliserar i en modern kontext.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ensamhetens hav
 2. +
 3. Den femte årstiden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den femte årstiden av N K Jemisin (pocket).

Köp båda 2 för 217 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ensamhetens hav. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg 3,5
  En_bok_i_mitt_badkar, 4 oktober 2018

  Kul med en debuterande författare! Ser fram emot att läsa kommande böcker i Revanianda-trilogin.
  En spännande fantasyroman där man snabbt lät känna karaktärerna genom målande personporträtt och lätt kommer in i författarens uppbyggnad av världen. Vi får följa en flicka som utökar sin världsbild och får uppleva så väl grymhet som vänskap.

  Ibland upplever jag att boken skulle ha lyft ytterligare med lite mer bearbetning, men boken är ändå lätt att följa och värd att läsa!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christoffer Pichler

 • Frihetens skugga

  Christoffer Pichler

  Även mentala sår lämnar ärr, och revanikvinnan Hiphara Havssten känner av detta mer än många andra. Hon tänker bekämpa förtrycket av sitt folk, samtidigt plågas hon av återkommande mardrömmar om sin syster Auda och människomagikern Lilyan. En främ...

 • Gudomligt ingripande

  Christoffer Pichler

  Två år efter att de främmande Luyinchang anhängarnas uppkomst i Geutos, närmar sig luyin-kriget äntligen sitt slut. Auda finner sig än en gång i Skuggsalen under Magiska Akademin i Ymland, tillsammans med fiendens ledare. Skuggorna, som en gång ha...