Sveriges finaste adress (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2019-09-03
Upplaga
1
Förlag
Storyhood
Illustratör/Fotograf
Tanja Marx
Dimensioner
217 x 140 x 25 mm
Vikt
398 g
SAB
Hc
ISBN
9789198463293
Sveriges finaste adress (inbunden)

Sveriges finaste adress

(8 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-09-03
199
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sveriges finaste adress Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
På Östermalm i Stockholm ligger bostadsrättsföreningen Dovhjorten med två adresser på Fingatan och Fulgatan. Här bor bland annat adelsfamiljerna Stierne och von Essen vars makor och makar konkurrerar inbördes med varandra om precis allting. Här finns också den auktoritäre gangsterbossen Roland Spjuth med sin fru Anita och sin homosexulla, hetlevrade och levnadsglade lillebror Lars-Åke. Där lever de åldrande pensionärsparet Edvin och Eva som motsätter sig alla former av förändring i huset. Där bor också bästsäljarförfattaren Elise Läckerros med sin man Andreas känd från TV som "Grinige Byggaren". När ett mord sker i fastigheten en vinterdag så tar mordutredaren Agneta Larsson sig an fallet. I förhören med bostadsrättsinnehavarna träder en dråplig historia fram, full av humor men också en samhällsskildring av en värld alla känner till men få känner.

Boken är skriven av Cyril Hellman och Geir Stakset.
Cyril Hellman är författare och prisbelönad journalist. Han har skrivit för flera av de största tidningarna samt arbetat för både radio och TV. Han debuterade som författare med romanen Gå Johnny, gå, gå år 2005 och har sedan dess släppt ett tiotal böcker, bland annat uppmärksammade Mitt Mörka Hjärta - gangstern och reportern.

Geir Stakset är författare till böckerna Pappa och Kriminell och Gängmedlem. Han driver den populära podcasten Krull och Kriminell. Geir arbetar även som nationell sakkunnig i kriminalfrågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sveriges finaste adress
 2. +
 3. Dödsbädden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dödsbädden av Katarina Wennstam (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Sveriges finaste adress. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underhållande, spännande o faschinerande karaktäre

  Vad har författaren Elise Läckerros, pensionärsparet Edvin och Eva, gangsterbossen Roland Spjut och adelsfamiljen Stierne gemensamt? Jo, alla blir misstänkta för mord när man hittar ett lik i tvättstugan i bostadsrättsföreningen Dovhjorten på Östermalm i Stockholm.
  ♦️
  På Fulgatan och Fingatan bor ett gäng interssanta personligheter och vi får följa mordutredaren Agneta Larsson när hon försöker förhöra dem, vilket inte är helt enkelt.
  ♦️
  Både Hellman o... Läs hela recensionen

 2. Rolig, spännande och träffsäkert
  Thomas, 13 oktober 2019

  Denna ska ni läsa. Hellman och Stakset har verkligen lyckats med att skriva en bok som är både rolig och spännande och den är full av intressanta karaktärer. Den känns som att den skulle kunna bli en ny "Hundraåringen". Läs!

 3. Härligt rolig
  Åse Madeleine Elizabeth Andersson (Karlstad), 18 september 2019

  Inte Blev det som jag trodde först inte. Det blev ännu bättre och oväntat slut. Läs den, se den och njut

 4. Fantastisk!
  Jonas Mårtensson, 18 september 2019

  Kanske den roligaste bok jag läst. Välskriven och rolig full av referenser till fin kultur och fulkultur, low and high brow. Framför allt innehåller den ett myller av fascinerande karaktärer som den homosexuelle gangstern Lars-Åke. Kriminalkommissarie Agneta Larsson och massor av kvinnoporträtt ur överklassen.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna