Islam : min dotters val (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2018-09-11
Förlag
Sundare Livsstil
Dimensioner
210 x 135 x 13 mm
Vikt
198 g
SAB
Hc
ISBN
9789198477405
Islam : min dotters val (häftad)

Islam : min dotters val

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2018-09-11
175
 • Skickas inom 7-10 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Bär hon slöja? Täcker hon ansiktet? Är det hennes man som vill det?"

Det här är berättelsen om en mamma som tvingas möta sina fördomar och rädslor när hennes dotter väljer att konvertera till islam.
Om möten med omgivningens förutfattade meningar och ensamhetskänslorna som väcks av att inte tillhöra normen.
Boken handlar om en mors upplevelse av att förlora sitt enda barn till en religion som hon inte har något gemensamt med. Det får konsekvenser både till vardags och vid högtider när gamla familjetraditioner bryts med något okänt.
När gemenskapen och närheten de alltid haft till varandra förbyts till frånvaro och saknad. Om att bära på känslor av skuld och skam som växer till en ständigt närvarande ryggsäck av sorg.
Den självbiografiska romanen handlar också om sökandet efter en ny väg genom förnekelse, livsförändringar och acceptans.
Om att växa som människa. Att hitta tillbaka till glädjen och förmågan att nå en egen lugn plats fylld av tillit inför det som hänt.

Carina Hjelm är utbildad socionom, coach och yogainspiratör. Hon driver sedan 2012 företaget Sundare Livsstil (www.sundarelivsstil.se). Det här är hennes första bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Islam : min dotters val
 2. +
 3. En dotters kamp

De som köpt den här boken har ofta också köpt En dotters kamp av Marie Nyström (häftad).

Köp båda 2 för 384 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Islam : min dotters val. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ögonöppnare
  Monika Linderstål, 1 december 2020

  Lyfte fram olika syn och en del fördomar som finns kring muslimskt troende personer. Gjorde det på ett personligt nära och kärleksfullt sätt. Väcker en hel del frågor hur skulle jag reagera, handla om någon i min egen närhetskulle välja en helt avvikande livstil.

 2. Snäv bild
  Vide, 21 november 2020

  Med all respekt för författarens erfarenheter vill jag påpeka att det vore ett stort misstag att tro att Islam och att konvertera är synonymt med det som berättelsen beskriver. Muslimska konvertiter kan t ex klä sig på många olika sätt, de kan välja att fira jul och födelsedagar med släkt och vänner (eller inte), lyssna på musik (eller inte), gå på bio och teater (eller inte) o s v. De är lika mycket troende muslimer, oavsett hur de ser ut och lever. Många kvinnor väljer att täcka sitt hår, m... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner