Islamismen i Sverige : Muslimska Brödraskapet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2020-10-05
Upplaga
2
Förlag
Greycat Publishing
Medarbetare
Arfert, Tomas (form)
Dimensioner
25 x 171 x 109 mm
Vikt
210 g
SAB
Cmddta.09z Muslimska brödraskapet
ISBN
9789198488876

Islamismen i Sverige : Muslimska Brödraskapet

(10 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-10-05
56
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Islam och islamism är inte samma sak. Alla muslimer är inte islamister och alla islamister är inte jihadister. Men alla jihadister är islamister i någon utsträckning och alla islamister är muslimer.

Islamismen är en religiös form av fascism. Den största islamistiska rörelsen är den globala nätverksorganisationen Muslimska brödraskapet. Trots att den bara stöds av en liten minoritet av världens muslimer har Muslimska brödraskapet genom sin goda organisationsförmåga lyckats måla upp en bild av att man företräder alla muslimer. Men sanningen är en annan, Muslimska brödraskapet stöds endast av cirka sju procent av svenska muslimer. Trots detta har de tillåtits att representera alla Sveriges muslimer i olika sammanhang.

Muslimska brödraskapet är sedan 1950-talet etablerat i Europa, och är en politisk kraft som påverkar lagstiftning och utrikespolitik genom att agera genom ombud i den offentliga förvaltningen och i de politiska partierna.

Muslimska brödraskapet är inte en organisation som andra - syftet är att verka genom ett nätverk som förenas i sin strävan att upprätta ett globalt kalifat. Vägen dit går genom att skapa enklaver i det svenska samhället och särlagstiftning.
I juridisk mening är det inte klandervärt att agera genom utomparlamentariska metoder som Brödraskapet gör. Timbro gör det. LO Sverige gör det. Svenska Kyrkan gör det. Alla gör det för att gynna sina egna intressen. Det som till vardags kallas för lobbyism.
Islamismen i Sverige handlar INTE om islam. Boken handlar om islamismen - en religiös fascistisk ideologi som är etablerad i Sverige. Islamismen i Sverige är en kartläggning av hur Muslimska brödraskapet är uppbyggt. Här finns tidigare unikt opublicerat material om hur Brödraskapets strategi ser ut, hur den tillämpas i den organisatoriska uppbyggnaden och hur Muslimska brödraskapet agerar genom sitt nätverk, sina organisationer och ombud. I huvudsak är boken baserad på Muslimska brödraskapets eget material.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Islamismen i Sverige : Muslimska Brödraskapet
 2. +
 3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 295 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Islamismen i Sverige : Muslimska Brödraskapet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett standardverk om subversiv verksamhet....
  Hans C Pettersson, 2 november 2020

  Envar som följt utvecklingen i Sverige det senaste årtiondet har insett att det största hotet mot demokratin är Muslimska Brödraskapet. Det finns ett antal rapporter som dokumenterat dess subversiva verksamhet, men det har saknats en grundlig dokumentation på svenska. Inte minst Brödraskapets nära samarbete med socialdemokratin och miljöpartiet som hela folket borde känna till och ta varning av. Nu finns äntligen Westerholms utmärkta bok ! Ett standardverk för alla vakna svenskar !
  Köp, läs och sprid !

Visa alla 1 recensioner