Livets mening : frågan och svaren (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2020-02-27
Förlag
Appell Förlag
Dimensioner
217 x 140 x 30 mm
Vikt
688 g
ISBN
9789198496109
Livets mening : frågan och svaren (inbunden)

Livets mening : frågan och svaren

Inbunden,  Svenska, 2020-02-27
239
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Livets mening : frågan och svaren Kan levereras innan julafton
Frågan om livets mening är evigt aktuell, men ofta kan den tyckas alltför abstrakt eller helt enkelt omöjlig att besvara och därmed försvinner den lätt i en vardag präglad av höga krav och snabbt tempo. Den kan också - i såväl den privata världen som i arbetslivet och i politiken - överskuggas av konflikter och polarisering mellan olika ambitioner, ideologier och livsåskådningar.

Att söka efter en livsmening ligger trots allt i mänsklighetens natur och det behövs respektfull vägledning och underlag för samtal som berör detta existentiella frågekomplex. Sex forskare presenterar här tankar och perspektiv som bidrar till förståelse. De tar sin utgångspunkt i omfattande kunskaper inom organisationsetik, livsåskådningsvetenskap, religionssociologi, etik, teologisk etik och etik i socialt arbete. Med sina studier bidrar de med stimulerande reflektioner kring den största gåtan: livets mening.

Medverkande: Tomas Brytting, docent i företagsekonomi och professor i organisationsetik; Erik Blennberger, professor i etik i socialt arbete, Carl Reinhold Bråkenhielm, professor emeritus i empirisk livsåskådningsforskning; Johan Gärde, docent i religionspsykologi; Mats J. Hansson, docent i teologisk etik och Susanne Wigorts Yngvesson, teolog och professor i etik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Livets mening : frågan och svaren
  2. +
  3. Äga, leva, dö . från föremål till egodel - en moralisk betraktelse av tingen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Äga, leva, dö . från föremål till egodel - en m... av Tomas Brytting (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tomas Brytting