Jag springer inte, jag flyr (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2021-11-18
Upplaga
1
Förlag
Birdie Förlag AB
Dimensioner
210 x 135 x 24 mm
Vikt
531 g
SAB
Hc
ISBN
9789198512618
Jag springer inte, jag flyr (inbunden)

Jag springer inte, jag flyr

(10 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-11-18
214
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"En mycket underhållande bok som inte gick att lägga ner när jag väl börjat läsa. Tacklar på ett underhållande sätt mycket av det händer runt många av oss mitt i livet. Karriär, familj, tidsbrist, förväntningar och hälsa.""Väldigt rolig bok med inslag från medelålders mäns tillkortakommanden och fåfängor.""Helt underbar bok som ger en hög igenkänningsfaktor för en som gjort resan själv att börja springa/motionera. Drog på smilbanden flertalet gånger likväl som rodnade när igenkänningen blev ett faktum hur man själv agerat/gjort.""Välskriven, rolig och rapp. Speglar många delar av såväl löparkulturen som familjeliv och sånt som skaver lite. Rekommenderas!"

***

Jag springer inte, jag flyr är en roman som handlar om Gustav Lindström. En medelålders man med bräcklig självkänsla som inte riktigt får livet att gå ihop. I ren panik får han för sig att börja springa, trots att det är astöntigt.

Gustav använder träningen som ett verktyg för att reda upp i snåret att vara småbarnsförälder, yrkesverksam och lite småkänslig.

***

Vem får för sig att plötsligt börja springa, utan att vara jagad? Eller är alla kraven som omger oss i det moderna samhället den nya tidens rovdjur?

Jag springer inte, jag flyr kommer att få dig att vilja börja springa, eller känna att det är lika bra att låta bli. Berättelsen kan hjälpa en löpares omgivning att förstå vad som händer inne i huvudet på personen som ändras framför ögonen på dem, eller hjälpa löparen själv att förstå varför hen springer.

Utdrag:

"Börja träna? Att träna är onekligen billigare än landsflykt eller garderobsbyte. Mindre lockande än att jobba som clown, men å andra sidan blir det ett ekonomiskt bakslag att byta jobb. Även om Gustav ibland undrar om jobbet egentligen inte är en cirkus? Där han är clownen. Men det är kanske att dra det ett steg för långt att komma klädd som en bara för det?"

***

"När han ska starta den fjärde intervallen hindras han av en hand på ryggen. Personalen på kafeterian som ligger ungefär mitt på sträckan, i "kurvan", som Gustav döpt den till, har ringt säkerhetsvakterna och sagt att det är någon idiot som springer fram och tillbaka mellan incheckning och gaterna i terminal 5 iklädd löpartights."

Om författaren:

Niklas Svidén är född 1973 och har bott större delen av livet i Stockholm med omnejd. Hans talang för att hitta nya hobbyer är i världsklass och hans förmåga att ställa till det för sig medan han utövar dem är oslagbar.

Jag springer inte, jag flyr är hans debutroman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag springer inte, jag flyr
 2. +
 3. Löparens guide till galaxen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Löparens guide till galaxen av Dekius Lack (häftad).

Köp båda 2 för 334 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Jag springer inte, jag flyr. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spridda tankars samlade kraft i skrivna ord
  Björn, 20 januari 2022

  Roligt skriven bok om livets trivialiteter, med ett livligt berättande bjuder författaren in läsaren till amatör löparen Gustavs vardag och steg i livet. Boken bjuder på skratt och ingjuter ett visst mod att våga ta egna steg tänkta utmaningar. Lite som om GummiTarzan goes Eye of the tiger. Spridda tankars samlade kraft i skrivna ord av handlingar.

 2. Fantastisk debutroman
  Box, 19 januari 2022

  En mycket underhållande bok som inte gick att lägga ner när jag väl börjat läsa. Tacklar på ett underhållande sätt mycket av det händer runt många av oss mitt i livet. Karriär, familj, tidsbrist, förväntningar och hälsa.

 3. Spring och köp; Fly tillsammans med Gustav
  cecilia sahlström, 13 januari 2022

  Världens bästa Niklas Svidén har skrivit en första bok; förhoppningsvis första av en lång rad böcker. Köp den! Läs den! Njut! Längta efter nästa!

 4. Rolig och rörande!
  Lisa, 12 januari 2022

  "Jag springer inte, jag flyr" är välskriven, rolig och rapp. Speglar många delar av såväl löparkulturen som familjeliv och sånt som skaver lite. Rekommenderas!

 5. Underbar bok
  xrister75 , 12 januari 2022

  Helt underbar bok som ger en hög igenkänningsfaktor för en som gjort resan själv att börja springa/motionera. Drog på smilbanden flertalet gånger likväl som rodnade när igenkänningen blev ett faktum hur man själv agerat/gjort. Väldigt rogivande att följa Gustav i sina åtaganden och resa, både i sin fysiska och mentala utveckling vad som händer/sker i livet. Privat som proffesionellt.
  Uppskattade även de korta kapitlen som gjorde det lättare att avsluta även om det lätt blev "bara ett kap... Läs hela recensionen

 6. Insiktsfull
  N'batha M'bwele, 12 januari 2022

  Väldigt rolig bok med inslag från medelålders mäns tillkortakommanden och fåfängor. Poetisk när bråddjupet i människan redovisas. Löparinslagen är viktiga för berättelsen men inte viktiga att ha upplevt. Jag tycker mycket om boken även efter två läsningar som brukar vara ett gott tecken.

 7. Briljant
  Masse, 12 januari 2022

  Att Niklas Svidéns debutroman skulle vara hysteriskt underhållande är överraskande självklart!
  Sträckläste boken och njöt av varje sida. Nu väntar jag bara på uppföljaren.

 8. Vilken debut!
  Millan, 12 januari 2022

  Den här boken tyckte jag om! Författarens debut! Underbart berättat om en man mitt i livet, där löpningen helt otippat blir livsförändrande.
  Så bra beskrivna huvudpersoner, man känner med dem! Och en viss person borde ha fått sparken för länge sedan!
  Bra flyt i läsningen, tog slut lite för snabbt, hade så gärna läst mer om Gustav och Sanna med flera!

Visa alla 8 recensioner