Sister Suicide (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
559
Utgivningsdatum
2019-10-11
Förlag
Under The Kite Publishing
Illustratör/Fotograf
Zilla Stålfågel
Dimensioner
198 x 126 x 35 mm
Vikt
440 g
SAB
Hc
ISBN
9789198525014

Sister Suicide

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-10-11
98
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
PANG! Min panna slår in i en haka och magen buffar mot en kropp. Jag tar ett steg bakåt och kväver en flämtning. Jay Drake står livs levande framför mig! Reagerade han inte på mig, eller? En liten skiftning i ansiktet? Det är svårt att veta, pilotsolglasögonen döljer. Han rättar till pannbandet under den spanska hatten. Sekunderna är minuter, mitt hjärta slår i hundratjugo, tills Jay smilar befriande.

Junia, en rocktjej från Bredäng, törstar efter kärlek och trygghet, något hon inte fått under sin uppväxt. Jay, gitarrist i det engelska rockbandet Dragons, är rädd för kärlek och vågar inte släppa in någon i sitt liv. Efter att de två krockat in i varandra kan ingen av dem stå emot den passion som snabbt växer fram. De påbörjar en resa i det djupa, vad de saknar och längtar efter, men inte klarar. Jays missbruk ligger som nattsvarta vingar över dem båda. Kommer de att bli varandras räddning eller undergång?

Sister Suicide är en generationsroman om rock "n" roll, sex och droger, och om att växa upp som trasig ung vuxen. Berättelsen utspelar sig i Stockholm, på Londons pulserande rockklubbar och i turnébussar längs Europas vägar under 80-talet. Det är en berättelse om kärlek, om livets toppar och dalar, och är på så sätt en tidlös berättelse - som skulle kunna utspela sig när som helst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sister Suicide
 2. +
 3. Den gudomliga familjen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den gudomliga familjen av Anna Löfdahl (häftad).

Köp båda 2 för 281 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Sister Suicide. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Överlag en bra bok
  @bokslukarfeministen, 2 december 2020

  Sister Suicide är en intensiv och händelserik bok som utspelar sig på 80-talet och handlar om sex, droger och rock 'n' roll. Det var mycket jag gillade med boken även fast det fanns en del händelser i den som jag fann frustrerande och problematiskt. Slutet kändes för mig dessutom inte helt trovärdigt tyvärr. Men överlag är det ändå en bra bok som definitivt fångar läsaren och jag tycker ändå Kris Kite lyckas fånga den ungdomliga synen på kärlek och vänskap i boken.

 2. Äcklig!
  AochO, 19 maj 2020

  Som boende på landet kan jag absolut inte förstå läsvärdet i att lära känna hur tonårsflickor förstör sitt liv genom att hänga med rockband. Det är ingen bok som passar mig eller någon i min omgivning.

  En småsak som gör boken svårläst är att den är skriven i "jag" form, och har en viktig person med som heter "Jay". Jag har varit tvungen att läsa om många gånger för att se om det stod "Jay" eller "jag".

  Språket är småtråkigt, utan metaforer eller utsmyckningar. Det är skrive... Läs hela recensionen

 3. Hjärta och smärta!
  Adéle Jordan, 19 april 2020

  En fantastisk bok med både mycket hjärta och smärta! Fick mig att vilja ha varit med på det ljuva och galna 80-talet, men också att min nästkommande bok blir åtminstone hälften så bra!

 4. WOW, så 80-tal, så rock'n'roll, så extra allt

  Detta är Kris Kites debutroman och jag gillar hennes sätt att skriva, kul och annorlunda. Trots att boken är på över 500 sidor är den lättläst tack vare sina korta kapitel och sitt enkla språk. Det höga tempot och de snabba svängarna passar mycket bra ihop med Junias livsstil. Jag vill absolut läsa mer av denna författaren.

Visa alla 4 recensioner