Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
412
Utgivningsdatum
2020-02-28
Förlag
Parus förlag
Medarbetare
Holmgren, Emma (form)
Illustratör/Fotograf
Laroslava Daragan Shutterstock com
Dimensioner
217 x 145 x 32 mm
Vikt
632 g
SAB
uHc
ISBN
9789198528831

En gång slockna alla stjärnor

(13 röster)  |   Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-02-28
171
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kan ett hjärta fyllt av bottenlös sorg även bli sprängfyllt av kärlek?

Freja tänker inte stanna i Umeå längre. Vill inte se pappa dö. Måste ut, bort därifrån. Hjärtat bultar när hon kliver av tåget i Stockholm. Det finns ingen sjukdom i vindarna. Alex och mamma har fel - hon kommer inte att ångra sig.

Varg sitter på vardagsrumsgolvet och väger pillerburken i handen, vänder den upp och ner så att sömntabletterna rasslar. Minns solen som strålade in genom persiennerna när han vaknade på psykakuten. Om han ändå hade dött.

En vecka senare korsas deras vägar.

På taket som sluttar ner mot balkongen, sitter någon med kängorna stödda mot hängrännan. Hon skymtar en svart hoodie, en uppdragen luva. En ung man. Han lutar sig fram och tittar ner på henne. Vinden blåser i luggen. Blå ögon, kantade av svart kajal, lyser i skymningen. Det rusar till i Frejas bröst. Plötsligt står han nära. En meters mellanrum.
"Varg", säger han.

"En gång slockna alla stjärnor är en stark och dramatisk bok om både glädje och sorg. Författaren förmedlar tankar om psykisk ohälsa på ett seriöst sätt och poängterar vikten av att våga prata om självmord. Boken är skildrad ur ett ungdomsperspektiv, men lämpar sig även för vuxna för att ge en insikt i ungdomars svårigheter att leva."
Leg. psykolog Britta Alin Åkerman,
suicidforskare vid NASP, Karolinska Institutet

"Kristina Falks förmåga att förmedla stämningar och konfliktsituationer är mycket trovärdig och tidstypisk ... Boken behandlar unga vuxnas psykiska ohälsa och omgivningens ofta förekommande bagatellisering av allvaret i de ungas tillstånd ... En viktig, läsvärd bok som är svår att lägga ifrån sig." Helhetsbetyg 5 = briljant. Lektör Agneta Willans, BTJ-häfte 8/2020

Av varje såld bok skänker Parus förlag tillsammans med författaren 5 kr till Suicide Zero.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En gång slockna alla stjärnor
 2. +
 3. Ord i djupaste blått

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ord i djupaste blått av Cath Crowley (inbunden).

Köp båda 2 för 246 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av En gång slockna alla stjärnor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som griper tag
  Amanda, 13 juni 2021

  Den här boken tog andan ur mig.

  Varg är en tjugotreårig sångstjärna som hoppat av sitt band och dragit sig undan sina vänner. Bandet kan inte förstå varför han slutat med musiken som han älskar. De tjatar på att han ska komma tillbaka och säger att fansen saknar honom. De vet inte att Varg fortfarande är skakig efter att ha överlevt ett självmordsförsök. Varg har bestämt sig för att ge livet en chans. Han tänker inte göra sin pappa en tjänst genom att dö.

  Inte långt in i bo... Läs hela recensionen

 2. Wow!
  Bokhyllaniskuggan, 22 februari 2021

  ❥ Recension

  Jag kan inte annat än att stämma in i hyllningskören till den här boken. Den är fantastisk på så många sätt! Gestaltningen, relationerna, känslorna, tankarna. Den är så målande och levande. Det tog tid för mig att ta mig igenom boken då det är tunga ämnen som berörs och jag behövde en paus ibland och läste annat. De svåra ämnena är så viktiga att skriva och läsa om.

  Falk fångar allvaret, ungdomligheten och lämnar ett djupt avtryck. Den här gripande berättels... Läs hela recensionen

 3. Gripande och sorglig med viktigt budskap
  Eva J, 26 januari 2021

  Denna boken kunde jag inte släppa! Man ville bara veta hur det skulle gå för alla personerna, som är så levande beskrivna att man tror de finns på riktigt.
  Budskapet är jätteviktigt! En bok för både ungdomar och vuxna.

 4. Genuin bok som är svår att släppa!
  Anja , 12 augusti 2020

  Är ingen bokmal men denna pärla har periodvis hållt mig vaken längre än jag borde in på sentimmarna bara för att få läsa mer. Perfekt längd på kapitlena för att ha välgrundade argument att få nattsudda vidare: "bara ett kapitel till..."

  Jag tycker särskilt om att jag kände mig så inkluderad i boken, precis som om jag kände allihopa. Således mycket fina personbeskrivningar, ända in på detaljnivå. Bland annat nämns huvudpersonerna stjärntecken i början och till och med detta speglas g... Läs hela recensionen

 5. Vacker, sorglig och viktig
  Linda, 28 juni 2020

  En gång slockna alla stjärnor" av Kristina Falk. En bok som alla borde läsa. En bok som fått mig att gråta av ilska och sorg, flera gånger. En bok som inte med ord kan beskrivas tillräckligt väl. En bok som fick mig att tänka på personer från min ungdom som inte längre finns, och föräldrar som bär på den största sorgen. Men också en bok om kärlek och hopp. Och musik.
  Fantastiskt berättad och välskriven.
  ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 6. Vacker i sin sorgsenhet.

  Jag kan inte sluta att tänka på Freja och Varg, på allt de går igenom och hur det påverkar dem. Jag kände flera gånger att jag ville hoppa in i boken, prata med dem, försöka hjälpa dem tillrätta i livet. Det är tunga ämnen och problem som tas upp. Problem som många brottas med, gamla som unga. Boken är både dyster och hoppfull på samma gång. Den rymmer så mycket kärlek och vänskap, ändå forsar tårarna när jag kommer till slutet.

  Kristina Falk skriver med en enorm inlevelse och boken ... Läs hela recensionen

 7. En bok att minnas!
  Lollos bokhörna, 26 april 2020

  Varg vill inte leva, Freja vill inte dö. De är två ungdomar som möts, olika men hittar varandra och de blir förälskade. En förälskelse som är explosionsartad, underbar och svår.

  Både Freja och Varg har komplicerade relationer med sina pappor. Frejas pappa har en dödlig sjukdom, Vargs pappa är en elak man.

  En gång slocknar alla stjärnor är en bok om kärlek som både är underbar och gör ont. Det är en bok om ångest, sorg, smärta som man inte kan fly ifrån men som man inte helle... Läs hela recensionen

 8. Ärlig
  Nina , 16 mars 2020

  Wow! Boken träffar verkligen hjärtat!
  Från första mening till sista var jag fastklistrad. Det var tufft att försöka lägga ifrån sig boken.
  Författaren har verkligen fått läsaren att komma in i huvudet på karaktärerna och tar upp ett viktigt ämne som ingen vågar prata högt om.
  Rekommenderas till alla! Kanske en viktig bok att ha på skolan för att visa unga att det är okej att prata om hur man mår?

 9. Helt klart ny favoritbok!
  Thindra, 5 mars 2020

  Jag fastnade verkligen för karaktärerna och kände så mycket med dem. Jag gillar att boken är djup utan att ha ett svårt språk och älskar hur författaren beskriver vardagliga saker på ett klockrent sätt. Jag tror att många unga kan känna igen sig i boken.

 10. Kärlek
  Love, 2 mars 2020

  Mycket stark kärleksberättelse. Blir så berörd av karaktärerna! Språket och speciellt dialogerna är grymma. En gång slockna alla stjärnor men de lysa alltid utan skräck!

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Kristina Falk

 • Adios hockeyhora

  Kristina Falk

  Tågresan tar två timmar. Elsa har konstant ont i magen. På andra sidan rutan susar träden förbi. Täta skogar. Grå himmel. Medan tåget kränger raderar hon flera appar från telefonen. Instagram, Facebook, Youtube ... Farväl Silje Sjölund, tänker hon...