Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Stayin' Alive (del 1)
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2019-11-30
Upplaga
1
Förlag
Lionvalley Publishing
Originaltitel
Stayin' Alive
Dimensioner
237 x 163 x 24 mm
Vikt
560 g
SAB
Hc
ISBN
9789198546903
Stayin' Alive (inbunden)

Stayin' Alive

(8 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-11-30
201
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Före katastrofen var verkligheten en social cirkus, en ständig förnedring i konsumtionshetsens namn. Hade jag haft en pistol skulle jag satt den mot tinningen.

Nu slåss jag istället mot smittade och plundrare medan domedagsklockan slår tolv. Ett liv värt att kämpa för. Bara att få uppleva gryningen är en gåva.

Mina nya vänner tror att jag är värd deras respekt. Ibland håller jag med dem.


Stayin" Alive är första delen i en trilogi om att hitta sin plats i ett samhälle som faller samman. Del två kommer 2020.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stayin' Alive
 2. +
 3. Terapeuten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Terapeuten av Helene Flood (inbunden).

Köp båda 2 för 390 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Stayin' Alive. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ju mer jag läser i boken ju mer tycker jag om den!
  Boktanten, 16 mars 2020

  Jag måste säga att jag var väldigt skeptisk till denna boken. Kan väl inte påstå att jag är överdrivet förtjust i apokalyps- och dystopihistorier. Men jag har bara sett filmer, aldrig läst en bok. Så jag tänkte att jag ska i alla fall ge den en chans. Och det är jag väldigt glad att jag gjorde. Det är något speciellt med denna boken, det går liksom inte att inte tycka om den.

  Boken utspelar sig i jag-form och Jonathan, som är lite av en outsider, har mycket åsikter om både politik, k... Läs hela recensionen

 2. Överraskning!
  Freddan, 21 december 2019

  Jag hade inte så stora förväntningar. Köpte boken på akademibokhandeln och fick den signerad av författaren. En chansning för att han och tjejen var trevlig. Men när jag väl börjat kunde jag inte lägga ifrån mig den. Seriöst. Sömnbrist. Så fel. Och liksom suger in en. Och så tragisk.

  Fast när jag tänker efter var den inte så där jädrans våldsam. Bara grym. Eller taskig. För vad skulle jag själv ha gjort?'

  Rekommenderas iaf.

 3. Kan bli något stort!
  Jerker, 21 december 2019

  Alltså, det här är en jädrigt skön bok! Massor med musik och spännande som attan. Först var jag tveksam på huvudpersonen, men han HAR ett hjärta. Ett stort ett. Läs den här boken för tusan. Kan bli början på något stort!

 4. Riktigt, riktigt bra!
  Eva Lindberg, 13 december 2019

  Jag är riktigt imponerad av att den manlige författaren lyckas skriva en bok som är så nyanserad och långt ifrån grabbig. Utsatta, men starka kvinnokaraktärer. Moraliska dilemman.
  Det här är en bok jag verkligen kan rekommendera till både mina manliga och kvinnliga bekanta. Tror den fungerar från över tonåren och uppåt.
  Stayin' Alive är spännande, rolig (jag skrattade högt emellanåt), romantisk och tragisk.

 5. You had me at Hello :)
  Elisabet , 11 december 2019

  Jag har alltid varit fascinerad av gruppdynamik och människors beteende både fysiskt, psykiskt, och socialt och den här boken bjuder verkligen på mycket sånt vilket gör mig ivrig att vända blad. Det finns så många faktorer och känslor som kommer upp till ytan när man läser en sån här bok. Kampen för att överleva tillsammans gör ju att man vill att alla ska överleva men samtidigt så är det ju en personlig maktkamp där man förr eller senare får en eller flera favoriter som man tycker förtjänar ... Läs hela recensionen

 6. Stark debut
  roke, 10 december 2019

  En dystopisk vision av Linköping vid katastrofen.
  Intressanta karaktärer, bra dialog, bra driv i berättelsen.
  Bra för att vara en debutroman.

 7. För bra för att var en debutroman!
  Mikael, 10 december 2019

  Stayin' Alive är det mest minnesvärda i år. Vanligtvis läser jag mest faktaböcker, men ändå. Jag hajar till redan i första kapitlet och tänker - får man skriva så? Sedan fångas jag av dialogerna och moraliska dilemman. Igenkänningen när det gäller känslan av meningslöshet. Träffsäkert.

  Sedan är den sjukt spännande. Jag läste ett par kapitel för snabbt och fick läsa om. Det finns så mycket nyanser. Och många popkulturella referenser. Jag inser att några flyger över huvudet, men krångl... Läs hela recensionen

 8. Stark dystopisk debut!
  Henning, 10 december 2019

  En stark berättelse om en man som är på väg att ta livet av sig men som "räddas" av att världen går under istället.

  Boken kan beskrivas som en zombieroman, en dystopi eller en undergångs/katastrof-skildring, men den är mycket mer än så. Det mänskliga, det filosofiska och en dos med samhällskritik får också plats i skildringen av hur huvudpersonen Jonathan försöker bygga ett nytt liv tillsammans med en grupp andra överlevare. Det är både sorgligt och roligt och ofta spännande.

  Spännande debut av Torbjörn Löwendahl!

Visa alla 8 recensioner