Från bränt barn till eldsjäl (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2020-10-13
Upplaga
1
Förlag
Vintergård Förlag
Dimensioner
198 x 129 x 25 mm
Vikt
424 g
SAB
Lz Lundström, Pelle
ISBN
9789198560046
Från bränt barn till eldsjäl (häftad)

Från bränt barn till eldsjäl

(6 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad, Svenska, 2020-10-13

Slutsåld

"Såna som du, de kommer alltid tillbaka." 

När vakten på Västerviks fängelse med de orden vinkade av den då 19-årige Pelle Lundström fick han honom att resa sig ur den glödbädd som bränt honom sedan barnsben. Han skulle visa hela världen att vakten hade fel. Så blev det också. En dag skulle han komma att kallas eldsjäl.

Pelle berättar om sin livsresa som från unga år präglades av våld och kriminalitet, men hur han senare fann sin plats i livet och blev en hyllad eldsjäl för sitt arbete med ungdomar. Det är en ärlig och öppen berättelse, där han förutom historier ur sitt liv även delar med sig av sina tankar på hur vuxna och samhället borde bemöta ungdomar.

Med sin självbiografi vill Pelle inge hopp och påminna om att aldrig döma ut en människas möjlighet till förändring. Livet är fullt av vägval - med den egna viljan och andras tilltro kan man styra rätt.

Pelle Lundström är bosatt i Stockholm. När han inte skriver poesi arbetar han med människor utifrån sitt sätt att möta dem med hjärtat först.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Från bränt barn till eldsjäl. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant
  Bokdjungeln , 11 februari 2021

  Jag blev väldigt inspirerad av att läsa denna bok. Detta då jag arbetar (när jag inte är föräldraledig) med att just hjälpa forna kriminella att komma tillbaka in i arbetslivet.
  Jag skulle vilja påstå att det lättaste för många är att få ett jobb. Det svåraste är att behålla det och att bryta gamla vanor. Det behövs mycket uppbackning från alla håll och kanter, något som i en hel del fall saknas. Vilket Pelles historia också visar på.
  Boken tar dock upp en viktig sak. Man kan ändra s... Läs hela recensionen

 2. Stark och gripande
  Stinas_boksida, 11 januari 2021

  "Såna som du kommer alltid tillbaka" sa vakten till Pelle när han lämnade fängelset.

  När Pelles föräldrar skiljer sig börjar det gå utför. Hans ungdom präglades av alkohol, kriminalitet och våld.

  Men Pelle vill visa att det går att komma på rätt spår igen.
  Det är så lätt för ungdomar att göra fel val, och vi är så snabba att döma utan att veta något om bakgrunden.

  Pelle har under flera år hjälpt ungdomar som hamnat snett i livet, den hjälp han själv inte fick. I... Läs hela recensionen

 3. En stark berättelse som berör
  veronicas_bok_bak_liv, 4 januari 2021

  Denna bok är en självbiografi där Pelle skriver om sin livsresa. Pelle berättar om sitt liv från litet barn fram till nu, hans liv är präglat av alkohol, kriminalitet och våld på olika sätt genom uppväxtåren. Pelle försöker genom åren att hitta rätt i samhället och försöker passa in och det är inte alltid lätt när han har en stämpel på sig att vara en "kriminell och bråkig person" både från samhället och kanske även från sig själv - för vem är jag utan denna stämpel?

  Det här var en ... Läs hela recensionen

 4. Starkt berättat
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

  Den tog tid att läsa, men det var för att det var så oerhört mycket att ta in. Många gånger förlorar jag hoppet om mänskligheten och dess utveckling samtidigt som Pelle Lundström ger mig hopp om att människor kan och arbetar för förändring. Ibland hoppar det mycket fram och tillbaka i tid och händelser, men det ger en levande och verklig bok. Lundström återger minnen han har skrivit ner i dagböcker och berättar om detta för att stärka trovärdigheten då vissa händelser är så hemska så de blir ... Läs hela recensionen

 5. Tankeväckande och inspirerande!
  -, 29 november 2020

  "Såna som du, de kommer alltid tillbaka."

  Orden blev bränslet Pelle Lundström behövde för att tända kämparglöden, för att bevisa hur fel vakten på Västerviks fängelse hade om honom. Det har Pelle bevisat, många gånger om nu. Hans glöd har inte slocknat heller, tvärtom.

  I Från bränt barn till eldsjäl berättar Pelle om sin livsresa så långt. Ungdomen präglades av våld och kriminalitet, erfarenheter han valt att använda till något gott; att hjälpa ungdomar som hamnat snett i... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner