Det här är en svensk tiger (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
549
Utgivningsdatum
2021-12-01
Upplaga
7
Förlag
Samizdat Publishing AB
Originaltitel
Det här är en svensk tiger
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Kc.5,Ocg
ISBN
9789198563306

Det här är en svensk tiger

(7 röster)  |   Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-12-01
193
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Boken baserad på den omåttligt populära följetongen DET HÄR ÄR EN SVENSK TIGER! i podcasten DEKONSTRUKTIV KRITIK har nu sålts i 10 000 fysiska exemplar och inleds med orden:

"Det är en märklig slogan. "En svensk Tiger". Ursprungligen var den en del av den kampanj Sveriges regering inledde den 21 november 1941 som kallades för "Vaksamhetskampanjen" och syftade till att stävja spionage som kunde skada svenska intressen. Man skulle kunna likna det svenska initiativet med den amerikanska kampanjen "loose lips sink ships" - slapp läpp sänker skepp - som skulle förhindra den amerikanska allmänheten från att tala bredvid mun och på så sätt riskera amerikanska soldaters liv genom att läcka känslig information till fienden. Med den avgörande skillnaden att USA givetvis var en krigförande part i andra världskriget och därför hade skepp att sänka. Sverige var neutralt och deltog inte i kriget. Det fanns inga svenska skepp att sänka. Ännu märkligare blir det om man läser det finstilta under texten "En Svensk Tiger!": "Varje meddelande om att motståndet ska uppges är falsk!"

Så vad, exakt, är det som svenskarna uppmanas att hålla tyst om?"

Så stötta mig i min kamp för att befria tigern! /Team Aron
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Det här är en svensk tiger. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Drar åt det babbliga hållet men intressant!
  Ola Kinberg, 27 november 2022

  Jag tror den hade vunnit på att ha skrivits under längre tid men innehållsmässigt är det mycket jag satt post-it-lappar på till det jag själv rotar i.

 2. Välgjord bok med obekvämt innehåll
  Martin Tabell (Göteborg), 26 juni 2022

  Boken handlar om hur sverigebilden skapades under efterkrigstiden, hur Sverige ser sig själv och sen hur Sverige agerade i andra världskriget. Flam skriver om mycket som jag aldrig vetat eller ens misstänkt. Inte nog att Sverige har gjort skamfulla misstag, de fortsatte med dem (och om jag förstått Flam rätt fortsätter att göra och gömma misstag). Det är obekvämt när, för mig, nya hemligheter avslöjas. Min uppfattning gick från att se Sverige som en ynkrygg i kriget till en motståndare till d... Läs hela recensionen

 3. Detektiven Flam
  Hedbergens, 3 juni 2022

  Boken väckte något inom mig och slukade mig fullständigt.
  Aron Flam är vigilanten som löser ett av Sveriges dunklaste mysterier: Vad tiger svensken om?

 4. Boken som säger det du inte fick lära dig i skolan

  Precis så är det. Flam lägger fram den information jag inte visste att jag hade saknat men som jag behövde för att förstå vad som pågår idag.

 5. 11 av 10!
  Pär Gustafsson; (Lyckås, Huskvarna), 16 maj 2022

  En lika fantastisk som välupplysande dokumentation över Sverige "då" & nu! Såväl Sveriges IckeNeutralitet under WW2, som Socialismens skifte från PRO-Israelisk till PRO-Arabisk, behandlas ingående och välformulerat.
  Rekommenderas verkligen!

Visa alla 5 recensioner