Lenins guld (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2020-11-13
Upplaga
1
Förlag
Cayenne förlag/Design Sundsvall
Medarbetare
Boström, Svenåke (red.) / Melander, Tomas (red.) / Boström, Svenåke (form)
SAB
Hc
ISBN
9789198568837
Lenins guld (pocket)

Lenins guld

(1 röst)
Pocket Svenska, 2020-11-13
75
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Petter Österlund från Sundsvall romandebuterar med en skröna från den stora revolutionens epok. De fotografier han presenterar under den AW är helt unika pressbilder och bevarat bildmaterial från sovjetiska tidningsarkiv, 1917-1945. Bland annat fotografier från Sovjets sammanbrott t.ex. Gorbatjov efter kuppen 1991 m.m. Unika signerade pappersoriginal från sovjetiska och internationella fotografer och en privat samling från CCCP 1917-1991.

Lenins Guld heter den roman som innebär Petter Österlunds första egentliga verk som skönlitterär berättare. Petter har tidigare gett ut en biografi om skådespelerskan Ingrid Bergman och hennes liv med sin första man Petter Aron Lindström, från Stöde i Västernorrland. Han har också gett ut en rad böcker och skrifter om fotografi och konst bland annat monografin över Emil Heilborns fotografier, utgiven 2003.

Lenins Guld är en roman som utspelar sig fritt i tid och rum med hela 1900-talet som fond. Ett särskilt avstamp finns i den berömda tågresa genom Sverige som revolutions-ledaren Vladimir Lenin företog sig genom hela Sverige från Lund till Haparanda på väg mot Petersburg för att ta befälet över den revolution som just stod för dörren.
Fotografen Anders Kävström från Sundsvall dras med hull och hår in i den hisnande berättelse som har sin upprinnelse i Lenins tågresa.
Det hela blir till en vildsint och omtumlande resa som utspelar sig både i Moskva, Paris, Sundsvall och på kontinenten i stort - precis som inom Anders Kävström själv.
Petter Österlund har ett självklart grepp om sin historia som till lika delar är en fantastisk skröna tillika en politisk thriller där vem som helst kan visa sig vara din fiende eller vän.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lenins guld
  2. +
  3. Självporträtt (är läpparna på något särskilt sätt när de väntar)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Självporträtt (är läpparna på något särskilt sä... av Helena Österlund (inbunden).

Köp båda 2 för 234 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Petter Österlund

  • Andra sidans sköna diva, En bok om Ingrid Bergman

    Petter Österlund

    Då jag formulerade utställningen runt Ingrid Bergman och Stöde kom jag över ett rikt familjearkiv med fotografier, brev, minnen och annat. Det materialet presenterar jag nu i den här lilla skriften. På Sundsvalls museum visades vårvintern 2016 en ...