En ny medborgare (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-12-11
Förlag
Lionvalley Publishing
ISBN
9789198572506
En ny medborgare (e-bok)

En ny medborgare E-bok

(7 röster)  |  Läs 5 recensioner
E-bok,  Svenska, 2019-12-11
17
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
I ett dystopiskt Stockholm erbjuder tekniska framsteg både robotar och avancerade implantat, men samhällsklimatet är också hårdare än någonsin.

Journalisterna Anna och Leah tar till okonventionella metoder för att utreda projektet som förvandlar uteliggare till produktiva medborgare. De riskerar allt för att nå en sanning som inte får läcka ut.

Novellen En ny medborgare är en science fiction-berättelse med inslag av thriller och cyberpunk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av En ny medborgare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En välskriven dystopisk novell
  Boktanten, 17 maj 2020

  Det är lite svårare att recensera en novell än en hel bok, man har inte lika mycket material att tänka och känna efter på. Men jag gillar det jag läser, det är högt tempo, korta meningar och ett bra språk. Leif Wallsby är bra på att måla upp miljöer och personer vilket gör att det blir som en film i huvudet.

  Det är intressanta tankar som väcks när man läser om hur staten städar upp bland oönskade invånare. Det är lätt att dra paralleller till vårt nutida samhälle och önskan om att pu... Läs hela recensionen

 2. Spännande och tänkvärd!
  Cecilia Åhman, 27 mars 2020

  En mycket bra dystopisk novell med en släng av noir! Lite som en Blade Runner i Stockholmsmiljö. Det är ett mörkt, regnigt och hårt samhälle som skildras, men där finns ändå människor som tänker fritt och ifrågasätter, som reportern Anna.

  Styrkan i novellen är dess trovärdiga och intressanta beskrivning av en teknisk utveckling som både underlättar människors liv och utnyttjas till moraliskt tvivelaktiga företag. Wallsby har en förmåga att bygga upp stämning och miljöer väldigt väl o... Läs hela recensionen

 3. Tänkvärt!
  Leif och Inga-Lill, 26 december 2019

  Fängslande novell. AI ger oss fantastiska möjligheter men vi måste vara vaksamma. Vi rekommenderar läsning av denna novell. Lycka till med nästa alster.

 4. Spänning och mystik
  Johan Söderström, 15 december 2019

  Kuslig vision av Stockholm där polisen med tvekan är till för att skydda medborgarna och handlar efter en egen agenda.

 5. Dystopisk novell med svärta
  Torbjörn Löwendahl, 11 december 2019

  En ny medborgare innehåller så väl spänning som samhällskritik. Det är inte svårt att dra paralleller till vårt nutida samhälle där vi vill få bort tiggare från gatorna, putsa fasaderna och gömma smutsen.

  Leif Wallsbys kvinnliga huvudperson wallraffar och vågar utmana statsapparaten i ett samhälle där klassamhället lever kvar.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Leif Wallsby

 • Hovnarren

  Leif Wallsby

  Reno är hovnarren som behöver få ihop pengar för att fly till ett annat solsystem innan sultanen tröttnar på honom. Hans kompanjon Sheena iscensätter en rad våghalsiga kupper. Renos förmåga att lura döden och Sheenas list ger duon unika möjlighete...