Den globala statskuppen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2020-12-14
Upplaga
1
Förlag
Insamlingsstiftelsen Pharos
Medarbetare
Nordangård, Inger (red.)
Dimensioner
225 x 150 x 16 mm
Vikt
650 g
SAB
O
ISBN
9789198584318
Den globala statskuppen (häftad)

Den globala statskuppen

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2020-12-14
332
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ordet "statskupp" associerar nog de flesta med ett plötsligt, våldsamt maktövertagande, med stridsvagnar runt regeringsbyggnader, arresteringar, utrensningar av dissidenter, övertagande av mediekanaler och så vidare. Men så måste det inte alltid gå till.

Kuppmakarna kan också tillskansa sig (totalitär) makt utan våldsmedel, på helt laglig väg, med folks samtycke eller t o m entusiasm - även i en demokrati. Det kan finnas många "existentiella" hot (terrorism, miljöförstöring, klimathot, flyktingkris, pandemier) som vi behöver "räddas" från genom en fastare och mer centraliserad styrning.

Herraväldet behöver inte heller initieras i ett slag, det kan smygas på oss gradvis. Trots att tecknen hela tiden finns där är det få som väljer att se dem - om bara kuppen förberetts noga så att kuppmakarna får brett gehör genom att träda fram som "räddarna i nöden" eller för att det inte tycks finnas några alternativ.

För att lyckas med kuppen krävs ett målmedvetet långsiktigt arbete, en väloljad propagandaapparat och att man väntar på rätt tillfälle. När kuppen väl äger rum kan dock maktövertagandet ske ganska snabbt.

När medborgarna väl upptäcker vad som skett kan det vara för sent att göra något åt det. Om så sker i ett enskilt land är det illa nog, när det sker på överstatlig nivå så finns det ingenstans att fly och ingen att söka hjälp från.

Detta är precis vad som håller på att hända mitt ibland oss, just här och just nu. Jacob Nordangårds angelägna bok beskriver processen, avslöjar metoderna och identifierar aktörerna.

Hans Holmén
Docent i kulturgeografi och ekonomisk geografi
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den globala statskuppen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Illuminerande
  DD, 20 januari 2021

  Beskriver på ett utförligt och kunnigt sätt den globala statskuppen som pågår framför våra ögon. Målet är att göra oss till lydiga slavar till den hyperrika oligarkin.

 2. Mycket viktig bok att läsa!
  Blåklockan (Frösön), 18 januari 2021

  En riktig ögonöppnare för hur uruselt och otryggt etcetera allting har blivit i samhället och i hela världen.
  Mycket kunnig person som skrivit denna bok. Rekommenderas!

 3. Oerhört viktig bok!
  P.H, 9 januari 2021

  Det här är en oerhört viktig bok, om du så bara ska läsa en bok i vinter så bör det vara den här. Jacob Nordangård beskriver på ett pedagogiskt sätt hur kuppmakarna genom åren metodiskt byggt upp sin beredskap och har nu fått den perfekta utlösande faktorn i och med Covid-19. Det otäcka är att det händer framför våra ögon just här och nu. Vår yttrandefrihet - och våra mänskliga fri och rättigheter beskärs med våra politikers aktiva medhjälp. Varje frihetsälskande människa bör läsa denna bok o... Läs hela recensionen

 4. Mycket viktig och avslöjande bok
  Claes , 6 januari 2021

  Oerhört viktigt att globalisternas försök att avskaffa demokratin i Västvärlden avslöjas. Globalisterna liksom demokraterna i USA struntar helt i vanligt folk utan fokus ligger på att öka sin egen makt och rikedom.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Jacob Nordangård