Din hälsa sitter i munnen : 101 frågor och svar om munhälsa och kopplingen mellan vetenskap, folksjukdomar och ett långt och friskt liv (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2021-11-16
Förlag
The Book Affair
Medarbetare
Zachrisson, Lisa (form)
Dimensioner
180 x 110 x 16 mm
Vikt
142 g
SAB
Vk
ISBN
9789198652505
Din hälsa sitter i munnen : 101 frågor och svar om munhälsa och kopplingen mellan vetenskap, folksjukdomar och ett långt och friskt liv (pocket)

Din hälsa sitter i munnen : 101 frågor och svar om munhälsa och kopplingen mellan vetenskap, folksjukdomar och ett långt och friskt liv

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2021-11-16
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Din hälsa sitter i munnen : 101 frågor och svar om munhälsa och kopplingen mellan vetenskap, folksjukdomar och ett långt och friskt liv Kan levereras innan julafton
Munnen och vår hälsa hänger ihop mycket mer än man tidigare trott. En knappt märkbar inflammation kan till exempel skada hjärtat. Här får vi de senaste rönen om munhälsa och dess koppling till olika sjukdomar. Om vi lär oss sköta våra tänder rätt kan vi främja hälsan och hålla oss friskare.

Intresset för, och forskningen kring vår hälsa har fullkomligt exploderat. På senare tid har mer och mer fokus riktats mot kopplingen mellan tarmen och bakterieflorans påverkan på vår hälsa och immunförsvar. Nu är det dags att rikta blicken mot munnen och bakterieflorans väg in i kroppen. Vi får svar på hur tand- och munhälsa påverkar oss och hur kopplingen till våra vanligaste välfärdssjukdomar ser ut såsom diabetes, alzheimer, magproblem och vissa cancerformer, demens med mera.

Här finns konkreta råd och tips på vad kan vi göra för att undvika dålig munhälsa och samtidigt stärka kroppen, samt en tydlig genomgång av munnen och tänderna steg för steg.

Din hälsa sitter i munnen ger oss rejält med lättillgänglig kunskap i ämnet samt 101 frågor och svar på de vanligaste funderingarna och det man inte vågat fråga om. Författarna delar egna erfarenheter och skriver engagerande om vanliga tandproblem och munhälsa.

Boken ger svar på alla de vanligaste frågorna och alla frågor man inte vågar ställa som t ex: Har jag fått diabetes för att jag varit slarvig med att borsta tänderna? Är det farligt att bleka tänderna? Jag har dålig andedräkt, vad kan jag göra? Kan stress orsaka tandlossning? Kan man borsta tänderna för ofta? Och vilket är bäst, eltandborste eller vanlig tandborste? Jag är kraftigt överviktig, kan bakterier i munnen hänga ihop med min fetma? Är det farligare att snusa än att röka? Vad betyder det när man drömmer om att man tappar sina tänder?

Björn Klinge är internationellt erkänd professor och specialist i ämnet. Han är känd från tv och undervisar och föreläser internationellt. Pamela Andersson är författare, föreläsare och journalist med stark koppling till hälsoämnet.

"Det är en riktig folkbildningsinsats som Björn Klinge, professor i parodontologi (läran om tandlossningssjukdomar), genomför tillsammans med hälsoprofilen och journalisten Pamela Andersson Upplägget är pedagogiskt med ämnesindelade kapitel, illustrationer, intressanta faktarutor och frågor till experten i slutet av kapitlen. Texten är lättläst även för lekmän, välskriven och intresseväckande."
Citat ur BTJ-häftet nr 3, 2020. Lektör: Michael Nyhaga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Din hälsa sitter i munnen : 101 frågor och svar om munhälsa och kopplingen mellan vetenskap, folksjukdomar och ett långt och friskt liv
  2. +
  3. Handbok för tandsköterskor : instrument, material och rutiner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för tandsköterskor : instrument, materi... av Christina Clasén Wibring (häftad).

Köp båda 2 för 501 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Din hälsa sitter i munnen : 101 frågor och svar om munhälsa och kopplingen mellan vetenskap, folksjukdomar och ett långt och friskt liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bokrecension
    Eva Maria Kåks, 31 mars 2023

    Den gav mig bra upplysning om munhälsa, jag kommer att använda en del i min undervisning. Jag jobbar som vårdlärare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna