Excelsior (inbunden) NY
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2023-11-07
Förlag
Cultura Aetatis
Medarbetare
Winterstrand, Lars (form) / Löfdahl, Pernilla (foto)
Dimensioner
215 x 162 x 29 mm
Vikt
492 g
ISBN
9789198738520
Excelsior (inbunden)

Excelsior

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2023-11-07
301
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Excelsior Kan levereras innan julafton
Excelsior säger det du tänker, men inte alltid vågar säga högt. Han lämnar inte en idioti okommenterad. Makten kläs av, och den lättkränkte söker skydd. "Litterär heavy metal", säger författaren själv. Lob är den sanningssägande obekväme gycklaren, och delar ut örfilar och danska skallar i alla riktningar. Alla eventuella likheter med existerande personer och händelser är helt avsiktliga.

Efter framgången med originalutgåvan av Excelsior (1988) sökte Lob ytterligare inspiration för sina kommande böcker utanför Kortedalas korta och smala kultursfär. Vissa gör gällande det mesta av omarbetningen av Excelsior kom till liv under långa sittningar på Freudenhaus, Hein-Hoyer-Straße i Hamburg, men troligare är att de mångåriga schack- och bibelstudier som Lob tycks ha ägnat sig åt i Etchmiadzin-katedralen i Armenien var den utlösande faktorn som fick författaren att besluta sig för att slutligen fullända verket.

Från Göteborgs punk- och rockscen klev Lob rakt in i den svenska litteraturen. Utan att be samtiden om lov tog han punken och hårdrockens språk rakt in i böckernas värld. Excelsior skakade om med sitt unika uttryck och förakt för samtidens kulturetablissemang, och Lob blev med Excelsior en ny sorts arbetarförfattare, formad av gatan och punken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Excelsior
  2. +
  3. Studie i mänskligt beteende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Studie i mänskligt beteende av Lena Andersson (inbunden).

Köp båda 2 för 560 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »