Lilla Scilla Känguru (kartonnage) Lilla Scilla Känguru
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Utgivningsdatum
2022-11-21
Förlag
Tallbergs Förlag
Illustratör/Fotograf
Klaudia Drabikowska
Dimensioner
245 x 175 x 7 mm
Vikt
257 g
SAB
Hcf
ISBN
9789198754445
Lilla Scilla Känguru (kartonnage)

Lilla Scilla Känguru

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2022-11-21
89 143 Du sparar 54 kr!
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Lilla Scilla känguru är en gripande och poetisk bilderbok om ett barn som får en tuff start på livet. Den lilla flickan Scilla berättar sin egen historia: hur hennes föräldrar längtade efter ett barn, gick igenom IVF och blev gravida. Så föds Scilla alldeles för tidigt. Hon kan inte andas själv, har en blöja i dockstorlek och måste ligga i en stor ostkupa. Genom en slang i näsan får den lilla Scilla mjölk och kaffe, kanske är det därför som Scilla älskar cappuccino när hon blir större?

Boken handlar om författarens egna erfarenheter och ger hopp till barn, föräldrar och andra som kommer i kontakt med för tidigt födda barn. Omkring 7 000 barn i Sverige föds varje år för tidigt. Tre procent av alla barn i Sverige har kommit till med hjälp av IVF.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lilla Scilla Känguru
 2. +
 3. Pippi räddar julen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pippi räddar julen av Astrid Lindgren (inbunden).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lilla Scilla Känguru. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En fin bok som lär ut och även ger stöd

  Philip 10 år;
  Flickan i boken kom till med IVF. Det är när man får lite hjälp att göra en bebis. Flickan föds tidigare än hon ska så hon är väldigt liten och behöver hjälp på olika sätt. Hon blir ett vanligt barn fast hon är ett kängurubarn. Bilderna är fina.

  Gustav 12 år ;
  Boken kan vara bra att läsa om man varit i samma situation. Både som förälder och barn tror jag. Det kanske också kan vara kul att läsa för att lära sig om IVF och tidigt födda barn. Bilderna är fina och ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Cecilia Alstermark

 • Lösa förbindelser : om kampen för fasta förhållanden i handeln

  Jenny Wrangborg, Cecilia Alstermark, Leonidas Aretakis, Frida Bengtsson, Cecilia Berggren

  Lösa förbindelser - om kampen för fasta förhållanden i handeln. Du jobbar varje dag, men kan inte vara trygg med att lönen kommer räcka till. Du anstränger dig för att göra ett bra jobb men ses mest som en kostnad. Och blir bemött med misstänksamh...