Där stormen är : en "swishhoras" betraktelser (inbunden) NY
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2023-10-23
Förlag
Nopolar Publishing
Dimensioner
220 x 142 x 26 mm
Vikt
435 g
SAB
Lz Lamotte, Joakim
ISBN
9789198788273
Där stormen är : en "swishhoras" betraktelser (inbunden)

Där stormen är : en "swishhoras" betraktelser

(46 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-10-23
289
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Där stormen är : en "swishhoras" betraktelser Kan levereras innan julafton
Ett svidande tidsdokument av Sveriges första "swishjournalist". Hans betraktelser, hans nakna berättelse om sig själv, samhällsutvecklingen och den svenska journalistiken. Om sin familj, om mänskliga möten, om hatiska kommentarer, dödshot, misshandel och om att kanske ändå tvingas sluta kämpa och ge upp. Och samtidigt om den ofrånkomliga viljan att alltid befinna sig Där stormen är.

Joakim Lamotte, född 1978 och uppvuxen i Lilla Edet norr om Göteborg, är en svensk journalist känd för sitt arbete inom grävande journalistik och samhällsbevakning. Genom sina dokumentära reportage, föreläsningar och direktsändningar har han lyft fram människors berättelser och belyst problem, utsatthet och utanförskap. Hans starka engagemang och mod att ta upp känsliga ämnen har gjort honom mycket uppskattad av många följare, men även till en kontroversiell personlighet inom svensk media och samhällsdebatt, där han har hånats av en rad debattörer och yrkeskollegor. Ändå har han oförtrutet fortsatt att rapportera och sända från platser och orter som sällan besökts av andra journalister.

Lamotte arbetade under nära 13 år för Sveriges radio och Sveriges television, en stor del av denna tid för programmet Uppdrag granskning. Han är utbildad journalist vid Göteborgs universitet. Sedan 2015 har han samlat in till sin lön på egen hand via donationer från följare på sociala medier. Bland annat via Swish.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Där stormen är : en "swishhoras" betraktelser
 2. +
 3. Så var det med det

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så var det med det av Jan Emanuel (inbunden).

Köp båda 2 för 525 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Där stormen är : en "swishhoras" betraktelser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Där stormen är
  Stort fan, 29 november 2023

  Mycket lätt läst och mycket bra skriven, Läste ut den på 2 dagar och det har inte hänt förut med någon bok!

 2. Viktig bok att läsa!
  Joakim T, 29 november 2023

  I det totala mediamörker som råder över invandring och dess konsekvenser vad gäller utanförskap, kriminalitet och utsatta områden är Lamotte den journalist som stuckit ut hakan och vågat visa
  hur det ser ut på riktigt, hur illa det verkligen är!

  Svensk media och speciellt statsmedia har länge mörkat hur det ser ut i våra utanförskapsområden med hänvisning till rädsla för rasism och utpekande av folkgrupper.

  En modig bok och modig journalistisk gärning som förtjänar all respekt!

 3. Fantastiskt bra bok
  Catarina Holmqvist, 27 november 2023

  Den är rak o ärlig och berättade sorgligt nog hur politiken har försatt Sverige i en nästan omöjlig kris. Önskar att det är många som läser den för den är viktigt.

 4. Ett samhälle i fritt fall
  Rolf Andersson, 22 november 2023

  Denna bok gick inte att sluta läsa,varje sida varje kapitel fängslar och skrämmer läsaren.
  Hur fan kunde vårt hederliga o fina Sverige tillåtas att vittra sönder, där moral och heder.har fått vika för koroption och ryggradslöst maktbegär.
  Detta är en bok både för alla som vaknat,en slags upprättelse i "vad va de jag sa"
  Och framför allt alla de som lever i förnekelse ruset.
  Finns bara 5stjärnor men jag ger Dig hela stjärnhimmeln .

 5. Nutidhistoria
  ranwox, 22 november 2023

  En sanningsenlig och kuslig berättelse om tillståndet i det Sverige som en gång var ett föredöme för övriga civiliserade demokratier. En naken och ocensurerad skildring som bör läsas av varje svensk medborgare.

 6. Faktafel - inte ett enda!
  Caja, 19 november 2023

  Alla bör läsa denna, oavsett politisk hemvist, kön, ålder, klasstillhörighet osv. människorna behöver läsa om detta. Vi som levt i 50 år har märkt hur samhället förändrats. Författaren vågar säga som det är och det ska han ha stor cred för,TACK! Ni som blundar, jag hoppas ni förstår vart det barkar hän om vi inte får stopp på våldet i vårt fina land. [Glöm aldrig Pela och Fadime] en ögonöppnare för mig

 7. Modigt skrivet
  Nordpolen, 18 november 2023

  Yttrandefrihet at its best. Kap 25-26 gör mig arg och uppgiven. Vi är privilegierade i Sverige och måste värna om vår demokrati, yttrandefrihet och jämställdhet.

 8. Bra att Lamotte finns
  Lilly Larsson, 13 november 2023

  Ärligt. Beskriver verkligheten utan att vara otrevlig. Är glad att sådana som han finns. Klara sig utan mediestöd, envisats trots hot, spott och spe.

 9. En förebild för alla
  Ramn, 11 november 2023

  Jag är tacksam över allt han har gjort för samhällsdebatten. Delar hans irritation och frustration över hur människor vill släta över och tysta vidriga händelser bara för att det skulle gynna meningsmotståndare.

 10. Fängslande, intressant, svår att släppa taget om.
  Paolo, 11 november 2023

  Tror det som gör denna boken väldigt annorlunda i min mening är att Joakim skriver väldigt "enkelt". Med enkelt menar jag att det är väldigt rakt fram och rakt på sak.

  Hans erfarenheter gör även boken extra läsvärd och tankvärd.

  Det han tar upp i denna boken är många problem som Sverige har dragits med de senaste decennierna och som många andra inte har vågat ta upp.

  Otroligt bra bok och en av de bästa jag har läst.

 11. Sanningar som ingen ville höra
  Bittemian, 2 november 2023

  En bok som berör och förskräcker! Hur kunde/kan människor blunda inför det som händer i vårt samhälle? Vem bär skulden? De som inte vågar se sanningen. Läs boken!!!

Visa alla 11 recensioner