Förvildad (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Mörkt Paradis (del 2)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
374
Utgivningsdatum
2023-10-02
Förlag
Storify Publishing AB
Dimensioner
210 x 135 x 23 mm
Vikt
448 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789198849868

Förvildad

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2023-10-02
199
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
» Jagad. Vild. Förtryckt «

Förvildad är andra delen i den spännande och fartfyllda dystopiska trilogin Mörkt paradis.

Efter utmanande prövningar och hårda strider har Eld och Månklanen lyckats med det omöjliga. Men fienden är ständigt på jakt. Varelsernas aktivitet ökar och inte ens den djupaste vildmark går längre att gömma sig i.

I hopp om att hitta hjälp att frita andra människor från varelsernas gårdar och få svar om var hon kommer ifrån, ger sig Eld iväg på en vandring tillsammans med sina vänner genom människans förfallna Europa. Tillsammans måste de korsa ett landskap av ruiner och förrädisk vacker men dödlig natur.

Är sökandet efter svar värt uppoffringarna det mörka paradiset kräver? Och vem är egentligen den riktiga fienden i en värld där alla gör allt för att överleva?

Förvildad tar dig med på en adrenalinpumpande resa genom en skrämmande och djupt engagerande värld.

Maria Hernius har skapat en mästerlig dystopisk roman som kommer få ditt hjärta att klappa snabbare och ditt sinne att fyllas av frågor om vår egen framtid och samtid.

Sagt om Mörkt Paradis:

Bladvändare är ett begrepp som inte räcker till. Mörkt paradis är en bladslukare som suger in en i berättelsen och vägrar låta en lämna
Kristoffer Eriksson, författare till De som blev kvar

Från första till sista sidan var jag totalt uppslukad av det mörka paradiset! Det är spännande, gripande, hemskt och svårt att sluta läsa för jag måste bara få veta vad som händer härnäst. Jag älskade den!
Christina Öhman, författare till Under -serien

Hernius skriver bra och rappt / / Framförallt är det här en medryckande, spännande och grym historia. Personskildringen fungerar bra. Historien väcker också en del frågor om etik och moral. En andra del är förhoppningsvis planerad, eftersom historien formligen skriker efter en fortsättning. Mörkt paradis är en lovande debut.
Publicerat i BTJ-häftet nr 22, 2020.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förvildad
 2. +
 3. Bara den starkaste överlever

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bara den starkaste överlever av Maria Hernius (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Förvildad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket läsvärd andra del av dystopisk trilogi
  Marias bokhylla, 13 februari 2024

  Eld och Månklanen är säkra. För stunden. För trots att de har lyckats med det omöjliga, finns varelserna där utanför och väntar på att fånga in dem. Inte ens den djupaste vildmarken är lika säker som den en gång var. Eld hoppas på att kunna frita andra människor från varelsernas gårdar, och tillsammans med några av sina vänner ger hon sig av på en vandring genom Europa. Kanske kan hon dessutom få svar på var hon kommer ifrån. Men ingen har korsat havet, och det är vad hon vill göra. Ska hon l... Läs hela recensionen

 2. Fantastisk!
  bokmalen, 2 oktober 2023

  Mycket bra och spännande uppföljare! Skriven med samma rappa språk och vackra miljöbeskrivningar som i första delen Mörkt paradis. Läs!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Maria Hernius

 • Bara den starkaste överlever

  Maria Hernius

  »Inlåst. Dehumaniserad. Dödsdömd« I en mörk version av en nära framtid har människans värld gått under. En ny okänd art har tagit över Europa och återstoden av mänskligheten hålls fångad på olika gårdar. På gården som kallas för Uppfödningen växer...

 • Mörkt paradis

  Maria Hernius

  Inlåst. Dehumaniserad. Dödsdömd. I en mörk version av en nära framtid har människans värld gått under. En ny okänd art har tagit över Europa och återstoden av mänskligheten hålls fångad på olika gårdar. På gården som kallas för Uppfödningen växer ...