Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2024-03-18
Upplaga
1
Förlag
Widegrens Förlag
Dimensioner
195 x 130 x 9 mm
Vikt
150 g
ISBN
9789198885323

Bagaget

Häftad,  Svenska, 2024-03-18
145
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Från småländska emigranter via grundämnet litiums betydelse för mänskligheten, tjeckisk samizdat, Joe Hill och Målle Lindbergs rock 'n rollpredikningar, till förbisedda samhällsbyggare som Mary Anderson och Kerstin Hesselgren.

Jan-Ewert Strömbäcks Bagaget är en ständigt överraskande resa, en kortprosasvit om 73 årsvisa notiser med nedslag i självbiografiska minnen och kommentarer till samtida skeenden. Författarens liv, fyllt av möten med både kända och okända medmänniskor, speglas mot det svenska folkhemmets uppgång och fall. Vad avslöjar konstruktionen av hallar om ett folks mentalitet? Och vad hände egentligen med den svenska liberalismen?

Det är personligt och allmängiltigt, temperamentsfullt och associativt, lättläst med djup.

Jan-Ewert Strömbäck har verkat som journalist och författare sedan 1970-talet, bland annat på Sveriges Radio, LO-tidningen och tidningen Arbetarskydd. Repertoar och uttrycksformer har växlat: skönlitteratur, radioreportage, kulturjournalistik, debattböcker och kritiskt granskande samtidshistoria ryms på verkslistan. Jan-Ewerts texter har ofta handlat om den lilla människans omständigheter i en globaliserad värld, om solidaritet, arbetsmiljö, migration, psykisk ohälsa och socialpolitik.

Bagaget ges ut med tryckbidrag från Karl Staaffs fond för frisinnade ändamål.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bagaget
 2. +
 3. SIGNERAD - Hej jag har CP!

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD - Hej jag har CP! av Jenny Larsson, Emma Barrstrand (kartonnage).

Köp båda 2 för 384 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan-Ewert Strömbäck

 • Pionjären Kerstin Hesselgren

  Jan-Ewert Strömbäck

  Kerstin Hesselgren var en initiativtagare och inspiratör till många välfärdsreformer. På alla de samhällsområden där hon varit aktiv var hon en pionjär. Även internationellt, bland annat i Nationernas Förbund. Författaren Jan-Ewert Strömbäck, refl...

 • Upp till kamp : historien om första maj i Sverige och USA

  Jan-Ewert Strömbäck

  /LÄTTLÄST/ Haymarket Square i Chicago, maj 1886. Där börjar historien om klasskampens högtidsdag 1 maj. Där slutade också livet för ett antal arbetare som samlats för att protestera mot de fruktansvärda arbetsförhållanden som rådde i stadens fabri...