Trollkarlens hatt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2019-04-01
Förlag
Förlaget M
Illustratör/Fotograf
Tove Jansson
Dimensioner
195 x 130 x 20 mm
Vikt
246 g
SAB
Hcf
ISBN
9789523330146
Trollkarlens hatt (inbunden)

Trollkarlens hatt

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-04-01
200
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I Trollkarlens hatt beger sig Mumintrollet, Snusmumriken och Sniff ut på äventyr. Uppe på en bergstopp hittar de en mystisk svart hatt som visar sig ha magiska krafter. Allt som placeras i hatten förvandlas: äggskal blir rosa moln som man kan sitta på, Muminhuset blir en djungel. Men en dag händer något förfärligt; Mumintrollet gömmer sig i hatten och när han kommer ut igen har han förvandlats till en främmande varelse som ingen känner igen. Hur ska det nu gå?

Trollkarlens hatt är Tove Janssons tredje bok om Mumintrollen och hennes egentliga genombrott när den utkom år 1948. Det är en underbar och spännande saga om en sommar som Muminfamiljen aldrig glömmer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trollkarlens hatt
 2. +
 3. Muminpappans memoarer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Muminpappans memoarer av Tove Jansson (inbunden).

Köp båda 2 för 400 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Trollkarlens hatt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett konstverk
  Saga Löfberg, 2 juli 2021

  Tove Janssons författarskap som redan blomstrade utvecklas i detta verk och är hänförande. Boken är skriven för barn, men detta är bara vid första anblick. Den existentiella tonen ligger alltid i bakgrunden och även vuxna kan finna det vackra i hennes författarskap. Det finns en tydlig utveckling av alla karaktärer, starkast lyser dock Mumintrollet utveckling. Detta förvånar inte då han håller på att växa upp. Janssons författarskap är förtrollande och jag köpte genast de två följande böckerna när denna var utläst.

 2. Spännande
  Britt-Inger Hällgren, 11 december 2020

  Den är välskriven som många böcker av Tove Jansson. Man kunde inte sluta läsa. Tycker om hennes humor och namn på invånarna i mumindalen.
  Blir bra läsning för mina barnbarn.

 3. Den bästa Muminboken att börja med
  Morpheus, 11 augusti 2019

  Har man inte läst någon utav Tove Janssons böcker om Mumindalen och dess invånare tycker jag att man ska börja nu. Mumindalen är en fantastisk plats laddad med humor, fördragsam humanism, filosofiska observationer, stor fantasi och en lagom dos mörker och melankoli. Och den bästa boken att börja med är Trollkarlens hatt.

  Alla viktiga karaktärer är med, med undantag för Lilla My som dyker upp först i nästa bok, och som vanligt är Mumindalen fylld med lek och äventyr. Mycket ovanliga ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Tove Jansson