God jul önskar Gromten (häftad) God jul önskar Gromten
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2019-11-18
Förlag
Förlaget M
Dimensioner
170 x 120 x 3 mm
Vikt
34 g
SAB
Hcf
ISBN
9789523332775
God jul önskar Gromten (häftad)

God jul önskar Gromten

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-11-18
19 75 Du sparar 75%
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I ett litet land långt uppe i norr bodde de gröna gromtarna. Gromtarna matade djur i vinterkylan, skötte såriga tassar och hjälpte små plantor att växa sig starka på blåsiga fjäll. Allra hårdast arbetade gromtarna veckorna innan jul. Då samlade de ihop gamla skidor, böcker, pussel, dockor och bilar utan hem. De ville att alla barnen skulle få något alldeles eget på julafton.

Men en dag dök tomtarna upp. De var snabba, granna och röda. De kom med julklappar som blinkade, surrade och gnistrade och för varje jul syntes allt färre gromtar, för deras gamla julklappar ville ingen längre ha.

Men nu svämmar vår planet över av onödiga grejer och tomtarna börjar dessutom känna sig väldigt stressade. Kanske gromtarna behövs ändå?

Sagan om gromtarna är fin liten saga med ett viktigt miljöbudskap. Boken väger bara 40 g, och kan skickas som julkort. Gör en grön gärning i jul och sprid budskapet om återvinning!

Lena Frölander-Ulf, född 1976, är en finländsk barnboksförfattare och illustratör som bor och arbetar i Helsingfors. Frölander-Ulf har nominerats till Toisinkoinen 2016, Finlandia Junior 2017 och Runeberg Junior 2017. I fjol belönades hon med Ilon Wiklands stipendium.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. God jul önskar Gromten
  2. +
  3. Julaftonsnatt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Julaftonsnatt av Clement Clarke Moore (inbunden).

Köp båda 2 för 38 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av God jul önskar Gromten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kul alternativ till ett julkort.
    Teeny, 18 maj 2023

    Kul saga med ett gott budskap som funkar bra att posta i ett vanligt litet kuvert. Kul att skicka till någon som har barn. Fungerar bra som ett lite mer interaktivt roligt julkort.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lena Frölander-Ulf