Rök I Fjärran (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Paperback / softback)
Språk
Engelska
Serie
Runorserien (del 1)
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2018-09-24
Upplaga
2
Förlag
Runsorina Books
Illustrationer
Illustrations, black and white
Dimensioner
210 x 148 x 17 mm
Vikt
360 g
Antal komponenter
1
Komponenter
424:B&W 5.83 x 8.27 in or 210 x 148 mm (A5) Perfect Bound on Creme w/Matte Lam
SAB
Hc
ISBN
9789526881942

Rök I Fjärran

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Engelska, 2018-09-24
202
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Wasa är en vacker, stor stad med livlig handel och många fartyg som anlöper hamnen.

Året är 1852, sommaren är ovanligt varm och vattnet sinar i brunnarna. Just då slarvar någon med elden, mossan fattar eld och innan dagen är till ända har staden Wasa brunnit ner till grunden.

Elna står på fältet utanför staden när hon noterar att den brinner, en brand som skulle förändra hennes liv totalt. Färden genom den brinnande staden etsar sig fast i hennes minne trots att klarar hon sig helskinnad ur det brinnande helvetet. Amalia sitter och speglar sig när pigan avbryter henne abrupt. Hon tar med sig sin faster och de flyr hals över huvud ut ur staden. Alfred och hans familj i byn Runsor utanför stadsgränsen tar varmhjärtat emot de flyende när de anländer. Både Elna och Amalia kommer till hans gård.

Uppbyggnaden av staden tar länge och det är mycket politik involverat innan några beslut tas. Invånarna lever i en stad utan stad en lång tid och utmaningarna är många.
Elna, Amalia och Alfred går alla tre genom stora förändringar året efter branden och deras hopknutna öden startar med branden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rök I Fjärran
 2. +
 3. A Thousand Boy Kisses

De som köpt den här boken har ofta också köpt A Thousand Boy Kisses av Tillie Cole (häftad).

Köp båda 2 för 341 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rök I Fjärran. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin debut
  Kaffeläsaren, 25 december 2018

  Mitt i varma sommaren år 1852, slarvar någon med elden, elden tar ordentlig fart och snart har hela staden Wasa brunnit ner. Folk flyr i panik från sina hem. Elna och Amalia flyr med sina familjer och hamnar ute på landet hos Alfred och hans mor och far.
  Rök i fjärran är en fin historisk roman. Den har ett trevligt och behagligt tempo med ett passande språk för tiden. Historien om Elna, Amalia och Alfred berör mig, jag blir fängslad av den. Jag gillar att tjejerna är starka kvinnor som b... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mikaela Nykvist