Trettonde boken i Mons Kallentofts hyllade serie om kriminalinspektör Malin Fors

Mons egna ord om 20-årsjubileet som författare

I år firar jag 20 år som författare!

Det har varit och är ett författarskap som är lika rastlöst som jag själv.

Serien om kriminalkommissarie Malin Fors blev mitt stora genombrott, och har lästs världen över. Herkulesserien med hjälten Zack Herry likaså. Och så mina juveler, Se mig Falla och Hör mig viska, om tonårsdottern Emme som försvinner på Mallorca.

Food Noir och Food Junkie, mina böcker om gastronomi, har älskats och hatas om vart annat, vilket för mig är det säkraste tecknet på sann kvalitet.

I samband med 20-årsjubileet ges mina första två romaner, katapultprisbelönade Pesetas och Marbella Club ut på nytt som e- och ljudbok. Det är jag stolt över. Få böcker får ett så långt liv! 

Malin Fors ligger mig så klart extra varmt om hjärtat. Jag tröttnar aldrig på att skriva fram hennes liv. Nu finns Satanskäftarna ute! Den trettonde boken om Malin. Hon ställs inför svårare utmaningar både privat och i arbetet än någonsin tidigare. Det handlar om hatbrott och hänsynslöshet i läkemedelsbranschen, två skrämmande aktuella ämnen.

Jag ser mig efter alla dessa år av absolut hängivet skapande mer som konstnär och författare än som människa. 

Ska man bli en sann författare måste man försaka massor av det andra tar för givet. Man måste lära sig älska ensamheten och att man för alltid är dömd till att stå vid sidan av, betrakta snarare än delta, se för att kunna skildra, lyssna för att kunna berätta spännande historier som tränger djupt in i läsarens själ.

Många böcker har det blivit.

Många fler ska det bli.

Stort tack till alla er som köpt och läst mina böcker genom åren!

Mons Kallentoft

Böckerna om Malin Fors i digitala format

Tidigare böcker om Malin Fors

Mallorcaserien

Herculesserien

 • Zack

  Mons Kallentoft, Markus Lutteman

 • Leon

  Mons Kallentoft, Markus Lutteman

 • Bambi

  Mons Kallentoft, Markus Lutteman

 • Heroine

  Mons Kallentoft, Markus Lutterman

 • Falco

  Mons Kallentoft, Anna Karolina

Tidigare böcker

 • Food Junkie : livet, maten, döden

  Mons Kallentoft

  Efter en urspårad kväll på Operakällaren förs Mons Kallentoft akut till sjukhus. Medan läkarna kämpar för att rädda hans liv ställer han sig frågan: Varför har jag levt mitt liv på det här viset?Restaurangerna, dryckerna och maten har fått Mons att spendera en förmögenhet och försaka nästan allt i ett maniskt sökande efter den ultimata smakkicken, från rykande stånd med gatumat i Bangkok till femstjärniga krogar i New York.I Food Junkie är gastronomi på liv och död, ett sätt att fly och söka en sanning om sig själv. Det är en febrig kärlekshistoria, en berättelse om att överleva och om att försöka hitta hem, trots tillvarons allra mörkaste sidor.

 • Pesetas

  Mons Kallentoft

  Mons Kallentofts Katapultprisbelönade debutroman. Nu med nytt omslag och nyskrivet förord med anledning av hans 20-årsjubileum som författare 2020. Madrid på nittiotalet. Caterina, avhoppad läkarstudent, är trött på sitt arbete som sjuksköterska, Sofia är alkoholiserad och bortstött av sin förmögne far, Carl är en svensk avhoppad arkitekt som har drivit en bar i konkurs och Emilio och Paco försörjer sig genom att sälja kokain. Alla är de runt trettio och söker sin plats i tillvaron. När kokainet sinar bestämmer sig de tre unga männen för att råna en bank. Det som har varit måste ersättas av något nytt och det blir mer än bara ett bankrån. "Pesetas" som kom ut för första gången år 2000 är en berättelse om livet för yngre människor i ett framväxande Europa. Tempot är högt, man kommer svindlande nära de rotlösa karaktärerna och författaren tecknar ett febrigt och levande porträtt av staden Madrid.

 • Marbella Club

  Mons Kallentoft

  Mons Kallentofts kritikerrosade roman från 2002. Nu med nytt omslag och nyskrivet förord med anledning av hans 20-årsjubileum som författare 2020. Det unga kärleksparet Vladi och Kati jagas av den ryska maffian och flyr från Sankt Petersburg till Madrid. Storstaden är hård och Kati tvingas in i prostitution. När hon är förbrukad i klubbägarnas ögon söker hon sig ner till Marbella. Hon träffar en svensk affärsman som tar henne med till sitt hotell. Sedan är hon borta. Vladi bestämmer sig för att resa till Marbella för att leta efter de som kan ligga bakom hennes försvinnande. En jakt igenom Europa tar sin början samtidigt som det förflutna börjar göra sig påmint. I "Marbella Club" utforskar Mons Kallentoft ett Europa som ligger långt från turiststråkens välputsade fasader och visar på den cynism och det avstånd som finns mellan olika delar av samhället.