Vad är Bokus Play?

Bokus Play är den smarta tjänsten för att lyssna på ljudböcker. Du kan lyssna i din mobil och använda abonnemanget på det sätt som passar dig bäst.
Vill du ta ett uppehåll pausar du ditt abonnemang när du vill. Det är också alltid möjligt att växla mellan våra abonnemang bas och premium. Som Bokus Play-kund har du tillgång till tusentals ljudböcker och alltid de senaste nyheterna.

Hur skapar jag ett användarkonto?

Surfa till bokus.com, gå in på fliken Play i huvudmenyn och välj sedan vilken typ av abonnemang du vill prova. Som ny kund är dina första 14 dagar kostnadsfria. Ange sedan din e-post, ett lösenord samt ditt personnummer för att skapa ditt Play-konto. Fyll i kortuppgifter och sedan är du igång och kan börja lyssna!

Jag har redan ett användarkonto på Bokus, kan jag använda det?

Ja, om du har ett privatkonto skapat på bokus.com så kan du självklart använda det. Skulle du ha glömt ditt lösenord är det bara att återställa ditt lösenord på bokus.com.

Hur ändrar jag e-postadress eller lösenord?

E-post och lösenord ändrar du på bokus.com under Mina sidor.

Vad gör jag om jag glömt mitt lösenord?

Har du glömt lösenordet, väljer du återställ lösenord när du loggar in. Du får då en länk skickad till den e-postadress du angivit när du registrerade Play-kontot.

Hur gör jag för att börja provlyssna?

I basabonnemanget kan du provlyssna fritt de första 30 minuterna på alla böcker. För att provlyssna väljer du först en bok och sedan klickar du på knappen "provlyssna första 30 min". I premiumabonnemanget har du alltid tillgång till obegränsad lyssning.

Vad händer när provlyssningstiden är över?

Efter att 30 minuter har gått stannas uppspelningen av boken. Du kan då välja att antingen låsa upp boken med din bokkredit och fortsätta lyssna eller registrera ett konto och fortsätta att lyssna som inloggad med provabonnemang. I ditt basabonnemang får du en bokkredit per månad.

Hur fungerar en Bokkredit?

Har du ett Basabonnemang får du varje månad en Bokkredit som gäller för en valfri bok i Bokus Play-sortimentet. Innan du bestämmer dig för vilken bok du vill lyssna klart, dvs utnyttja din Bokkredit, har du alltid 30 minuters fri provlyssning. En Bokkredit gäller i 12 månader och du kan spara upp till 12 bokkrediter på ditt konto.

Hur startar/betalar jag mitt abonnemang på min iPhone?

Har du en iPhone behöver du logga in på vår hemsida för att aktivera ditt abonnemang. Du kan växla fritt mellan abonnemangen eller pausa det när du vill.

Vilka olika abonnemang finns?

Det finns två olika abonnemang: bas 1 bok per månad (79 kr/mån) och premium obegränsad lyssning (169 kr/mån)

Bas

I basabonnemang får du en valfri ljudbok per månad och kan fritt provlyssna på ljudböcker i upp till 30 minuter. Därefter bestämmer du dig för om du vill fortsätta lyssna och utnyttja din bokkredit eller provlyssna på en ny bok. I bas har du möjlighet att spara upp till 12 bokkrediter och varje bokkredit gäller i 12 månader.

Premium

I premiumabonnemanget har du tillgång till obegränsad lyssning.

Kan jag byta mellan de olika abonnemangen?

Du bestämmer själv när du vill lyssna mycket och när du vill lyssna lite mindre. Du kan enkelt växla mellan bas- och premiumabonnemanget. Har du en Android växlar du abonnemang direkt i mobilen för iPhone växlar du mellan abonnemangen på Mina sidor på bokus.com. När du växlar från bas till premium får du omedelbart tillgång till obegränsad lyssning och betalar 169 kr direkt vid växlingstillfället. Växlar du istället från premium till bas fortsätter du att ha tillgång till obegränsad lyssning tills dess att din förbetalda tid är slut, därefter växlas abonnemanget till bas 79 kr/mån och du får en valfri bok per månad. Du kan inte växla abonnemang under din prova på-period.

Hur gör jag för att pausa mitt abonnemang?

För att pausa ditt abonnemang går du in på din profil i Androidappen eller på bokus.com/play för iPhone.

Hur gör jag för att starta upp mitt abonnemang efter en pausperiod?

Din pausperiod avslutas automatiskt efter 30 dagar. Skulle du vilja avsluta innan 30 dagar har gått väljer du Play i din profil i Androidappen eller på bokus.com/play för iPhone.

Kan jag ge bort ett abonnemang?

Nej, du kan inte ge bort ett abonnemang men tipsa gärna om vårt provabonnemang på 14 dagars fri lyssning.

Kan vi vara fler som delar på ett abonnemang?

Nej, Bokus Play-appen tillåter endast en användare per abonnemang. Läs mer om detta i våra allmänna villkor.

Hur fungerar betalningen?

Månadsbetalningen för det abonnemang du valt, dras automatiskt från det betalkort du angett när du registrerade dig som Bokus Play-kund. Varje kund har en individuell 30-dagarsperiod och betalning dras sista dagen i denna period.

Varför måste jag ange mitt personnummer?

Genom att ange ditt personnummer säkerställer du att ditt abonnemang är personligt och enbart används av dig. Det går enbart att få en fri provperiod per person därför anger du personnummer vid registreringen.

Varför måste jag ange mitt kortnummer under provperioden?

Under den fria provlyssningen kan du när som helst avsluta ditt abonnemang. Avslutar du inte räknar vi med att du vill fortsätta att lyssna och då dras månadsavgiften från ditt kort automatiskt.

Vad händer med betalningen om jag byter abonnemang?

När du växlar från bas till premium får du omedelbart tillgång till obegränsad lyssning och betalar 169 kr direkt vid växlingstillfället. Växlar du istället från premium till bas fortsätter du att ha tillgång till obegränsad lyssning tills dess att din förbetalda tid är slut, därefter växlas abonnemanget till bas 79 kr/mån och du får en valfri bok per månad.

Vad händer med betalningen om jag väljer att pausa mitt abonnemang?

När du pausar ditt abonnemang, pausar du också din betalning i upp till 30 dagar. Du kan när som helst avbryta din pausperiod men gör du inte det slås ditt abonnemang automatiskt på efter 30-dagar. Detta innebär även att dina månadsbetalningar återupptas efter att 30 dagar gått.

Hur många enheter kan jag använda?

Du kan vara inloggad på flera enheter samtidigt men du kan endast lyssna på en enhet i taget. När du loggar in på en enhet pausas alla andra enheter som är inloggade på samma konto.

Kan jag ladda ner och lyssna på böcker offline?

Ja. Välj den bok du vill lyssna på och tryck sedan på de tre prickarna uppe i högra hörnet eller tryck och håll på bokens omslag för att öppna menyn. I menyn väljer du "Spara offline". Boken kommer att laddas ner och du kan lyssna utan uppkoppling. För att hantera eller radera dina nedladdade böcker väljer du "Hantera" under fliken "Din bokhylla".

Vilka systemkrav finns för appen?

För att kunna använda Bokus Play-appen behöver du ha minst IOS 10.0 eller Android 6.0.

Kan jag ladda ner och lyssna på böcker utomlands?

Det finns generellt inte något hinder för att ladda ner och lyssna på böcker utomlands. Men tänk på att det kan tillkomma höga trafikavgifter om du använder mobildata, framförallt utanför EU. Då kan det vara en god idé att använda wifi eller att ladda ner de böcker du vill lyssna på under din resa så att de finns offline i din enhet.

Varför kan jag inte hitta boken jag letar efter?

På Bokus Play har vi de flesta av de ljudböcker som kommer ut på svenska marknaden. Om du inte hittar boken du söker efter kan det bero på att titelnamnet inte stämmer, pröva då att söka på författarens namn. Är det så att du ändå inte hittar den bok kontrollera att den finns som ljudbok och är utgiven på svenska.

Jag har ett presentkort från Bokus, kan jag använda det för Play?

Vi har ännu inte stöd för presentkortsbetalning för Play.

Jag har en kampanjkod, kan jag använda den för Play?

Vi har ännu inte stöd för kampanjkoder för Play

Vad behöver jag göra för att kunna ta del av rabatter och förmåner på Bokus och Akademibokhandeln?

Ditt Bokus Play-abonnemang ger dig automatiskt 5% rabatt på ordinarie priser samt fri frakt på Bokus. För att få tillgång till rabatter och förmåner på Akademibokhandeln loggar du in på Bokus Play Mina sidor och klickar på länken Aktivera mina förmåner hos Akademibokhandeln.

Gäller rabatterna på alla mina köp hos Akademibokhandeln och på Bokus?

På Akademibokhandeln gäller rabatterna på alla ordinarie priser. Dock gäller ej rabatten vid köp av Presentkort, studentprissatta böcker, Låna & Läs, beställningsvaror och frimärken. Rabatten kan ej heller kombineras med andra erbjudanden.

På Bokus gäller rabatten på ordinarie priser men ej på e-böcker, nedladdningsbara ljudböcker, Plus- och kampanjpriser. Rabatten kan ej heller kombineras med andra erbjudanden.

Vad händer med mina rabatter och förmåner om jag avslutar eller pausar Bokus Play?

Om du pausar Bokus Play gäller dina rabatter och förmåner på Bokus och Akademibokhandeln som vanlig. Skulle du avsluta ditt Bokus Play-abonnemang förlorar du dina rabatter och förmåner efter att din förbetalda tid tagit slut.

Vad innebär det att vara medlem i Akademibokhandelns vänner?

Som medlem i Akademibokhandelns vänner får du vänpriser på utvalda titlar och olika typer av läsinspiration och boktips. Både på sådant du redan gillar, men också sådant du inte upptäckt. Du får inbjudningar till tävlingar, intressanta evenemang och författarträffar. Några gånger per år bjuder vi även in våra medlemmar till vändagar med extra bra priser på hela eller delar av sortimentet – bara för medlemmar.

Vad är det för villkor som gäller?

I Avtalsvillkoren finns beskrivet vad som gäller för tjänsten.