Användarprofil Josskito / Betyg & recensioner / STHLM Grotesque

Recension av Josskito

Recenserad produkt

Spänning, smart intrig och intressanta karaktärer!

14 oktober 2017

Wow! Stämningen sätts från första sidan. Hanna Lindbergs Sthlm Grotesque är skickligt skriven med en grymt smart intrig. Efter att ha läst hennes debut hade jag stora förväntningar. Och de uppfylldes verkligen! Författaren lyckas hålla spänningen från första kapitlet ända in till sista sidan och upplösningen.

Karaktärerna är intressanta, komplexa och som läsare fattar man till och med tycke för de som egentligen inte är sympatiska. Jag tycker Lindberg är skicklig på att visa intrigen ur flera olika perspektiv vilket gör att man förstår att allt inte alltid är vad det verkar, och det är helt omöjligt att lista ut hur det ligger till.

Jag tycker det är häftigt att man får ta del av hur det går till inne i restaurangköken. Verkligen en hård bransch där alla måste veta sin plats vilket författaren skildrar på ett lysande sätt.

Det märks att författaren är journalist och för över det tänket på huvudkaraktären Solveig. Solveig, som är krånglig och svår, hon vill bara ha det alla vi andra vill ha. Villkorslöst kärlek. Men hon trasslar till det för sig och det är inte lätt att vara Solveig.

En enormt spännande bok som jag inte kunde lägga ifrån mig. Lyckost alla som har läsupplevelsen kvar!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej