Användarprofil Arne Mats Erik Weinz / Betyg & recensioner / Bortom förnekelsens dimmor

Recension av Arne Mats Erik Weinz

Recenserad produkt

Bortom förnekelsens dimmor
Häftad (Paperback)

En storögd betraktelse av ett land i förfall

4 juni 2020

Läste precis Bortom förnekelsens dimmor, av Eva Dillner. Dillner lämnade Sverige med sina föräldrar då hon var 14 år. Efter 30 år utomlands, mestadels i USA, återvände Dillner till Sverige 1998, men hennes barndoms trygga och fina Sverige stod inte längre att känna igen.

Bortom förnekelsens dimmor är en storögd och mycket tänkvärd betraktelse av ett land i förfall. Civilingenjör Dillner som haft betydande positioner inom tung industri finner att hon som kvinna inte är gångbar i svensk industri, trots att hon har betydande, internationell erfarenhet inom pappers- o massaindustrin. Den falska feminismen som råder i landet som skryter med att föra en feministisk utrikespolitik får sig en rejäl skrapa.

Dillner betar skarpögt av område efter område i något som skulle kunna vara basen för ett modernt partiprogram. Hon höjer även blicken för att betrakta hur Sverige berörs av EU och Nato. Dillner inte bara ser vad andra inte ser, hon vet också hur saker ska fixas, som den lösningsorienterade näringslivskvinna hon är.

Dillner förfasar sig över de många officiella lögnerna som upprätthålls av medierna och över hur passiva och rädda svenskarna har blivit under hennes frånvaro. Hon ser den individuella friheten beskäras och inskränkas, samtidigt som höga skatter och bidrag som strösslas över osunda och skadliga verksamheter - som den växande asylindustrin - bidrar till att vikingaskeppet Sverige gått i kvav.

Ska man kort sammanfatta Dillners tankar så landar man i att det misslyckade experimentet med mångkultur är det som förstört hennes barndoms drömland. Men Dillner är inte den som ger upp. Allt kan fixas, men det kommer att kräva svett och tårar.

Boken är väl läsvärd!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej