Främlingen i Falun: tjugoen reportage om brott (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-09-02
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726236828
Främlingen i Falun: tjugoen reportage om brott (e-bok)

Främlingen i Falun: tjugoen reportage om brott E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-09-02

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
I "Främlingen i Falun" får vi en djupare insikt i 21 brott som skakat Sverige. Författaren Anders Sundelin går bortom polisens utredningsrapporter och domstolsbeslut för att ge en vidare bild av vad som verkligen hände. I intervjuer med anhöriga, brottsoffer och dömda brottslingar så får vi inte bara veta vad som hände, vi får också veta varför, och vad som hände sedan.

Några av de händelser som beskrivs i denna bok är Mattias Flinks masskjutning utanför Falun, ett av Sveriges värsta massmord. Vi får också läsa om morden på tonåringarna John Hron och Nicolas Vasmatzis, och hur deras familjer hanterat sorgen och saknaden efter sina söner som de aldrig fick se växa upp.

Försvinnanden, kidnappningar, rättsskandaler, och mord, allt detta beskrivs av Anders Sundelin med sällsynt skärpa.

Flera namn i boken är fingerade.

Anders Sundelin är en svensk författare och reporter. Sundelin har som journalist gjort flera hyllade reportageserier. Som författare levandegör han både samtid och historia på ett mästerligt sätt.

Det här är ett reportage om ett brott. Ingenting är påhittat. Grundmaterialet finns i form av förundersökningar och domar, men också i tidningsartiklar utredningar, böcker och många personer har intervjuats.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Sundelin