Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2010-08-10
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Maria Björkman
Originaltitel
L'Echappée belle
Medarbetare
Mattsson, Marina (form)
Dimensioner
155 x 100 x 15 mm
Vikt
150 g
SAB
Hce
ISBN
9789100124571

En dag till skänks

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2010-08-10

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Tre syskon rymmer från ett tråkigt bröllop och söker upp sin yngste bror som arbetar som guide vid ett lantligt slott. Utflykten blir till ett sista skimrande ögonblick av lycka, den sista gången som de tillsammans verkligen får vara ansvarslösa och fria som barn. Denna dag kommer oväntat, som en gåva. De vet att vardagen och allvaret väntar, och att livet aldrig mer kan bli som när de var barn, men just i nuet låter de ingenting förstöra lyckan. Ett melankoliskt slutackord förhöjer allvaret i denna moderna, charmiga och roliga kortroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En dag till skänks. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En väldigt fin bok om syskon
    Frida, 26 mars 2011

    Jag älskar Anna Gavalda, hon är en av mina favoriter. Men jag måste säga att jag tycker mer om hennes tjockare böcker. När man kommer karaktärerna riktigt nära, lär känna dom in på skinnet. Det här känns mer som en lång novell än en kort roman. Men missförstå mig rätt. Den här boken är bra och helt klart läsvärd. För vad är väl finare och mer frustrerande än relationen man har till sina syskon? Det är en väldigt enkel men ändå komplex relation som jag gillar att läsa om när det berättas så här fint.

  2. En ny underbar bok av Anna Gavalda
    Kristina Simar, 24 augusti 2010

    En underbart skriven bok, som inte är större än A6, av den populära författaren Anna Gavalda som även nått en stor publik i Sverige med sin bok Tillsammans är man mindre ensam, också den en underbart skriven bok. Anna Gavalda är en fantastisk berättare. Boken är poetiskt skriven och texten är vacker. Hon skriver inte mer än vad som behövs, det är bara att läsa mellan raderna så förstår man berättelsen. Även om boken var så kort har Anna Gavalda lyckats att förmedla en riktigt bra story.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anna Gavalda