Alla borde vara feminister (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
61
Utgivningsdatum
2015-11-17
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Niclas Hval
Originaltitel
We should all be feminists
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
160 x 113 x 7 mm
Vikt
60 g
SAB
Ohja
ISBN
9789100160784
Alla borde vara feminister (häftad)

Alla borde vara feminister

(54 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-11-17
169
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Alla borde vara feminister Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Första gången författaren Chimamanda Ngozi Adichie blir kallad feminist är hon fjorton år. "Det var inte någon komplimang. Det hörde jag på tonen - det var en ton som hade passat ett yttrande som: 'Du är ju för terrorism.'" Istället för att värja sig mot ordet bestämmer sig Chimamanda Ngozi Adichie för att göra det till sitt, och strunta i omgivningens invändningar om att alla feminister är olyckliga och ogifta manshatare, att feminism är något i grunden oafrikanskt och att riktiga feminister inte bär läppglans.

Alla borde vara feminister är Chimamanda Ngozi Adichies personliga och inspirerande upprop för en feminism som angår oss alla och som lyfter blicken ut mot världen. Texten är från början ett bejublat TED-talk som setts av över två miljoner människor på Youtube, och som samplats av Beyoncé i låten ***Flawless.

Alla borde vara feminister ges ut i samarbete med Sveriges Kvinnolobby, FN-förbundet, LO, TCO, Teskedsorden, Unizon och Gertrud Åström. Boken distribueras under december månad som en gåva till alla elever i årskurs 2 i den svenska gymnasieskolan.

"Genus spelar en viktig roll i hela världen. Och jag skulle gärna vilja att vi i dag börjar drömma om ett annorlunda samhälle. En rättvisare värld. En värld med lyckligare män och lyckligare kvinnor som är ärligare mot sig själva. Och det är så här vi ska börja: vi måste uppfostra våra döttrar annorlunda. Vi måste även uppfostra våra söner annorlunda."

Chimamanda Ngozi Adichie
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Alla borde vara feminister
 2. +
 3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Alla borde vara feminister. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Grundläggande feminism

  Boken är en enkel lektion i feminism. Absolut enkelt språk. Alla borde få läsa den, redan i sjuan. Inte vänta till gymnasiet.

 2. Väldigt bra.
  Zoe , 4 april 2016

  Bra bok, tydligt och konkret syfte.Vill gärna att både min sambo och alla i min närhet för den delen ska läsa den. Skulle dock ha önskat att den på något sätt var större och mer omfattande, men storleken nu gör åtminstone att det blir lättare att få andra som är oinsatta i ämnet att läsa den då den inte känns så överväldigande som vissa böcker kan göra när det handlar om ett främmande ämne.

 3. Bra perspektiv!
  Skrållan, 29 mars 2016

  Alla borde vara feminister är så rak och ärlig. Som svensk ser man dock stora skillnader från det Chimamanda beskriver och upplevt, och känner att synen på kön kommit långt här. Trots det har vi så mycket gemensamt... så många parametrar att justera, även i vårt "jämställda" samhälle. Jag blir väldigt engagerad av boken! Rakryggad! Stolt!
  Alla borde verkligen läsa boken.
  Många skräms just av titeln, och känner att "den passar inte mig" - jag är ju inte ens kvinna... för det är ju den ... Läs hela recensionen

 4. Alla borde läsa boken!
  Lil Bohlin (DJURSHOLM), 5 februari 2016

  En informativ bok om feminism. Ger en klar och bra definition om vad begreppet feminism innebär. Borde läsas av alla ung som gammal. Oavsett genus.

 5. En lättläst, liten bok om orättvisorna i världen.
  Anja Savborg, 15 januari 2016

  Boken är klar och tydlig, fördelen är också att den är kort. Inga långa förklaringar utan kort och koncist
  svenska.
  Jag gillar Chimamandas sätt att skriva. Hon skriver enkelt och rakt. "En halv gul sol" tyckte jag mycket om.
  Det är utroligt lärorikt att läsa om andra kulturer.

  "Alla borde vara feminister" innehåller inga nya revolutionerande nyheter utan de gamla sanningarna, ojämlikheterna mellan könen. De är erfarenheter som vi alla äldre kvinnor mött i livet.
  ... Läs hela recensionen

 6. Betyg. 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 21 december 2015

  Femtio sidor eller fyrtio minuter, beroende på vilket format som man föredrar. Jag lyssnade på den, och det var Katarina Wennstam som var uppläsare.

  En mycket bra och viktig bok, som alla borde ta sig tid till att läsa eller lyssna på.

  Rekommenderas varmt.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Chimamanda Ngozi Adichie